Xbox Series S backwards compatibele titels bevatten geen Xbox Series X-verbeteringen

Een van de troeven van de nieuwe Xbox Series S/X is, naast de Gamepass, dat ze backwards compatibel zijn, wat dus wil zeggen dat je titels van een andere generatie op je nieuwe console kan spelen. Er is wel een groot verschil tussen de Series S en de Series X zo blijkt.

Het grote verschil is namelijk dat de verbeteringen (enhancements) die merkbaar zijn op de Xbox Series X niet van toepassing zijn op de backwards compatibele titels op Xbox Series S. In plaats daarvan wordt de Xbox One S-versie van de games op je scherm getoverd.

Bij Microsoft zeggen ze hierover dat de Xbox Series S ontworpen werd om de meest betaalbare console van de volgende generatie te zijn, en games van de volgende generatie te spelen in 1440p en 60 fps.

Om een ​​backwards compatibele ervaring van de hoogste kwaliteit te leveren die consistent is met de oorspronkelijke bedoeling van de ontwikkelaar, draait de Xbox Series S de Xbox One S-versie van backwards compatibele games. Dit wel met verbeterde textuurfiltering, hogere en consistentere framesnelheden, snellere laadtijden en Auto HDR.

Ze zullen er dus nog altijd heel goed uitzien, maar niet zo goed natuurlijk als op Series X. Toch een belangrijk detail bij het maken van je keuze voor de X of de S dus, en zeker iets waar je rekening mee moet houden.

Releasedatum
11/10/2020
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments