Wijst artwork van Ubisoft-medewerker richting Assassin's Creed in Japan?

ma 27/11/2017
Randy
0 reacties

De geruchtenmolen rond een Assassin's Creed in het oude Japan blijft lustig verder draaien. Nieuw artwork van een Ubisoft-medewerker wijst er immers op dat een (voormalig?) Assassin's Creed-project zich in een Japanse setting afspeelt/afspeelde.

De concept art komt van de hand van John Bigorgne, een artiest en tevens medewerker bij Ubisoft Montreal. Het YouTube-kanaal UbiCentral vermoedt dat één van volgende drie opties waarschijnlijk is:

Optie 1: de nieuwe Assassin's Creed speelt zich af in het oude Japan

John Bigorgne heeft de concept art per ongeluk in z'n portfolio geplaatst. Daarbovenop komt nog dat hij niet heeft meegewerkt aan Assassin's Creed: Origins. Zijn laatste Assassin's Creed-project zou Syndicate moeten zijn. Het kan dus dat hij al enkele jaren bezig is met het team in Quebec en een stukje van Montreal aan het nieuwe deel.

Optie 2: de concept art is van de aangekondigde animatieserie rond Assassin's Creed

Er komt een animatieserie van Assassin's Creed, dat wisten we. Maar verdere details ontbreken nog. Dat de serie zich zou afspelen in het oude Japan lijkt nog niet zo ver gezocht.

Optie 3: de artwork is van een afgeblazen project

Misschien lagen de plannen voor een Japanse Assassin's Creed op tafel, maar werd daar toch van afgezien. Prioriteiten en kill your darlings heet dat dan. De Egyptische setting was nu eenmaal ook een vaak gehoorde wens van fans.

Het zou in ieder geval interessant kunnen worden moest de nieuwe Assassin's Creed gebaseerd zijn om samurai en consoorten. De net aangekondigde game van Sucker Punch - Ghost of Tsushima - lijkt enorm veelbelovend, dus de concurrentie is stevig. Benieuwd wat de toekomst zal uitwijzen.