Voormalige werknemer: "De PlayStation 4 kon het einde betekenen voor PlayStation"

Shahid Ahmad, een executive die mee aan het roer stond van de launch van de PlayStation 4-console, heeft in een documentaire laten weten dat de shift binnen de werkcultuur van PlayStation maar net op tijd kwam. "Anders kon het wel eens het einde betekenen voor PlayStation", zo liet de man weten.

In de documentaire 'The PlayStation Revolution', die in september te zien zal zijn, laat Ahmad z'n licht schijnen op de moeilijke periode van de PlayStation 3. Gedurende die tijd zou PlayStation - volgens Ahmad althans - getransformeerd zijn van een overzelfverzekerde organisatie naar het meer bescheiden, gepassioneerde en spannender bedrijf dat vandaag verantwoordelijk is voor de PS4.

De PlayStation 3 was een uitputtingsslag

"De PS3 betekende vele zaken voor veel verschillende mensen," zo geeft hij in de docu mee. "Het was een moeilijke periode, want er moest een berg werk verzet worden om de technische en financiële moeilijkheden bij de launch om te keren."

"Omdat het (de PS3) zo'n buitengewoon stuk hardware was, bleek het ook buitengewoon moeilijk om er het onderste van uit de kan te halen. Gelukkig wisten verschillende ontwikkelaars toch wat aan te vangen en werd de console uiteindelijk een succes, maar my god, wat een uitputtingsslag was me dat."

Meer dan 100 miljoen

Ahmad onderstreepte daarom het belang van het succes van de PlayStation 4. Het succes van die console bij gamers van over de hele wereld overtrof de stoutste verwachtingen van Sony. "Ik denk dat we verbaasd waren over hoe positief iedereen was over de PS4, het was ook een beetje een verlossing voor ons," zo verklaart hij.

"We zijn door het vuur gegaan met de PS3 en met de opvolger moesten we er meteen een succesverhaal van maken. Als we dat niet zouden doen, dan kon dat het einde betekenen." Uiteindelijk zou de PlayStation 4 op moment van schrijven meer dan 100 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments