Volledige interface van PlayStation 5 uit de doeken gedaan in uitgebreide video

Zoals beloofd, al wil dat dezer dagen niet veel zeggen, heeft Sony zonet de UI van de PlayStation 5 onthuld. 

Eindelijk heeft Sony dus de UI onthuld van de PS5, tezamen met de daarbijhorende features, namelijk Control Center, Activities, Game Help, en meer. Dit alles met 1 gemeenschappelijk doel, het de gamer zo gemakkelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk maken.

Dit alles moet mogelijk zijn door middel van het gloednieuwe Control Center dat onmiddellijke toegang biedt tot bijna alles wat je nodig hebt van je systeem. Dit met een simpele druk op de PlayStation-knop op de DualSense draadloze controller. En dit alles uiteraard zonder het spel zelf te verlaten.

Daarbovenop is er ook een nieuwe functie toegevoegd, genaamd Activities. Deze werd ontworpen om je dichter bij de belangrijkste elementen van gameplay te brengen. Activities worden weergegeven via kaarten op het scherm in het Control Center, waardoor je nieuwe gameplay-mogelijkheden kunt ontdekken, terug kunt gaan naar bepaalde zaken die je zou gemist hebben, direct naar levels of challenges kunt springen die je wilt spelen of nog wil voltooien, enzovoort. Sommige Activity Cards kunnen picture-in-picture modus geplaatst worden, zodat we ze kunnen bekijken zonder de game te verlaten.

Bij dit alles hoort ook onderstaande boodschap: 

"We geloven dat je speeltijd waardevol is en zinvol moet zijn, en alle nieuwe functies die we leveren, zijn geïnspireerd door dat concept en die visie. De nieuwe UX introduceert verschillende nieuwe functies die zijn ontworpen om je game-ervaringen leuker, boeiender, persoonlijker en socialer te maken."

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments