s
r
 

Veranderingen aan Symmetra en een nieuw endorsement-systeem komen naar Overwatch

Overwatch-pater familias Jeff Kaplan spreekt ons weer toe vanuit een Developer Update voor de game. Centraal in de komende updates aan de game zijn onder andere een nieuw endorsement-systeem en enkele ingrijpende veranderingen aan Symmetra.

Endorsements

Eén van de grootste veranderingen aan de game, is het nieuwe endorsement-systeem. Daarin kan je na iedere match één van drie verschillende aanbevelingen uitdelen.

  • Sportsmanship: deze endorsement kan je zowel aan je eigen teammates als aan je tegenspelers uitdelen, en gaat werkelijk over de meest sportieve spelers in de game. De spelers die hun best doen voor iedereen een fijne ervaring te verzorgen. Niet gemeen te doen in de chat, en eerder steunend uit de hoek te komen wanneer nodig.
  • Good teammate: deze aanbeveling kan je - uiteraard - enkel aan je eigen ploegmaats geven. Aan spelers die proberen in het team te passen, die luisteren naar feedback en suggesties van andere spelers, en die niet egoïstisch voor hun eigen keuze gaan wanneer het op hero pick aankomt.
  • Shot caller: deze endorsement gaat enkel op voor de leidersfiguren onder ons. Deze aanbeveling kan je ook enkel uitdelen binnen je eigen team, en gaat naar spelers die de leiding kunnen nemen en inschattingen maken op teamniveau. Dat alles natuurlijk op een niet-commanderende of arrogante manier.

Je kan endorsements opstapelen door verschillende spelletjes heen en zal op termijn beloningen krijgen voor een specifiek aantal endorsements.

Op zich is dit een interessante manier op het grote probleem van toxic spelers aan te pakken. Kaplan geeft ook aan dat wanneer er negatieve acties tegen je account genomen worden, zoals een ban of wanneer je gesilenced wordt, je meteen alle opgestapelde endorsements verliest, en je dus van nul af aan opnieuw zal moeten opbouwen.

Volgens mij heeft dit systeem twee gevaren: enerzijds gaan sommige spelers onderdanig beginnen spelen en niet meer durven eigen, beredeneerde keuzes te maken, waardoor deze spelers vaker verliezen. Anderszijds zullen sommige spelers zodanig op die shot caller endorsement mikken, dat ze een beetje te vaak de bovenhand gaan willen halen in spelletjes. Niemand wordt graag becommandeerd, zeker niet door een willekeurige vreemde. Of dit endorsement-systeem zal helpen op vlak van leiderschap binnen teams, is dus nog maar de vraag.

Looking for group

Een nieuw systeem zal ook toegevoegd worden aan Overwatch, namelijk 'looking for group'. Je kan voortaan teams samenstellen in de game, met specifieke voorwaarden. Wanneer je zelf een groep samenstelt, of wilt aanvullen, kan je ervoor zorgen dat enkel spelers die een specifieke rol moeten spelen aan je team toegevoegd worden. Denk bijvoorbeeld aan teams die enkel tanks nog nodig heeft om de rangen te vervolledigen, dan kan je dat als vereiste zetten. Meer zelfs: je kan in de game dan ook de opties van de spelers die je team vervoegen limiteren, zodat ze enkel de rol spelen die jij wil.

Verder zijn er nog andere vereisten die je kan inschakelen, zoals de minimum vereiste dat je via voice chat communiceert. Ook kan je meegeven dat je een specifiek doel hebt in het spelen van de game, zoals een specifieke rank tier halen in competitive play.

Dit systeem is zonder twijfel de oplossing om een boel frustraties weg te halen bij spelers die met een gelijkgestemde groep willen spelen. Je kan voorkomen dat iedereen maar een rol kiest zoals die dat zelf wilt, en werkt samen aan hetzelfde verwachtingspatroon.

Offense en defence roles smelten samen

Nog een kleine tweak aan de gameplay is de hergroepering van de offense en defence heroes. Waar deze vroeger individueel gegroepeerd werden, smelten ze nu samen tot de groep 'damage'. Dit is voornamelijk om verwarring te voorkomen en om het looking for group-systeem te vereenvoudigen. Ook dit lijkt me een goede aanpassing, doordat je op die manier minder ervaren spelers niet op automatisme een specifieke groep heroes laat selecteren afhankelijk van de opdracht in de game. Spelers zullen op die manier waarschijnlijk een pak meer logisch nadenken bij welke hero bij een bepaalde situatie past.

Aanpassingen aan de status van je profiel

Nog een kleine toevoeging is de optie om je gameplay profiel te verbergen. Voortaan staat je profiel standaard op private, en kan je wanneer je dat wil dat op publiek zetten. Ja hoor, GDPR heeft ook haar impact op Overwatch.

Symmetra krijgt een rework

Symmetra is voortaan geen support hero meer, maar verschuift naar die nieuwe damage categorie van heroes. Dat komt voornamelijk door de volledige Symmetra rework die Blizzard binnenkort lanceert. Alle veranderingen aan Symmetra kan je op de Blizzard fora lezen.

Releasedatum
05/24/2016
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments