Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 in de maak

vr 22/03/2019
Lazlo
0 reacties

't Was een culthit waar menig gamecriticus een mogelijk vervolg al op had afgeschreven. Te niche. Niet compatibel met de hedendaagse vraag naar games as a service. En toch: Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 is in de maak. En het ziet er nog goed uit ook, verdomme!

Vampire: The Masquerade - Bloodlines was een videogame adaptatie van een duistere boardgame uit de jaren 90 en volgde het in 2000 gereleasete Vampire: The Masquerade - Redemption op. In de game reïncarneer je als vampier in een duistere weergave van Los Angeles. Je ultieme doel is de waarheid te ontdekken achter een geheimzinnig reliek dat het einde van alle vampiers voorspelt. De release werd overschaduwd door titels als Half-Life 2, Halo 2 en Metal Gear: Solid 3 - Snake Eater. Met andere woorden: van alle jaren waarin je kan releasen, verscheen Bloodlines in één van de moeilijkste in onze recente gamesgeschiedenis. Ook de reviews waren niet ongelooflijk sterk, waardoor het bij een culthit bleef.

Tot nu dus, want Paradox Interactive heeft de Vampire: The Masquerade-IP in handen genomen om eindelijk een vervolg aan Bloodlines te breien. Designer en schrijver Brian Mitsoda is weer van de partij.

De game zal het levenslicht in het eerste kwartaal van 2020 zien op pc, PS4 en Xbox One. Who's excited? Ik in ieder geval wel!