Ubisoft en ESL kondigen Year 2 van Tom Clancy’s Rainbow Six Pro League aan

vr 17/03/2017
Praga
0 reacties

Ubisoft en ESL, het grootste eSports-bedrijf ter wereld, kondigen aan dat Year 2 van de Tom Clancy’s Rainbow Six Pro League op 23 maart van start gaat in Europa. In Noord-Amerika begint Year 2 op 20 maart en in Brazilië op 26 maart.

Het eerste competitiejaar is onlangs beëindigd met de Six Invitational in Montréal, waar de beste teams het tegen elkaar opnamen. De enorme community, bestaande uit meer dan 15 miljoen spelers (die blijft groeien), liet blijken enorm geïnteresseerd te zijn in de competitie. Maar liefst 120.000 fans keken tegelijkertijd naar de competitie en in totaal is er meer dan 1,3 miljoen uur naar de competitie gekeken binnen de drie dagen dat het event duurde. Deze positieve cijfers reflecteren de waardering die de game krijgt binnen de eSports-community, maar ook Ubisofts streven om de game te blijven ondersteunen aan de hand van de feedback en het enthousiasme vanuit de community.

Year 2 van de Tom Clancy’s Rainbow Six Pro League vindt uitsluitend plaats op Windows PC, terwijl consolespelers blijven strijden in de Major Leagues. Op deze manier blijft de competitie zich ontwikkelen en wordt deze het komende jaar groter en beter dan ooit.

Door alles in te zetten op PC, willen we meer mensen bij de competitie betrekken en meer entertainment bieden aan de kijker. Zo belichten we de positieve aspecten die we willen omarmen: de toewijding van onze pro’s voor de game, hun discipline, hun harde werk en de opofferingen die zij moeten maken”, aldus Alexandre Remy, Brand Director.

De Pro League van dit jaar kent drie seizoenen en een grote finale waarbij de Rainbow Six Kampioen gekroond wordt. Aan het einde van ieder seizoen strijden de beste teams uit Europa, Noord-Amerika en Brazilië op een live event tegen elkaar om $100.000 aan prijzengeld te winnen tijdens de PC Season Finals. De finales van Seizoen 1 vinden op 20 en 21 mei plaats in Katowice, Polen.

Releasedatum
01/12/2015
Beschikbaar voor