Traveller’s Tales deelt gameplay footage van hun geannuleerde The Lord of the Rings-RPG

We zijn absolute fans van ontwikkelaar Traveller's Tales, bekend van hun LEGO-titels, het Lord of the Rings-universum en uiteraard al de daarbijhorende games. In een niet zover verleden had Traveller's Tales plannen om een triple A RPG te ontwikkelen rond The Lord of the Rings. Jammer genoeg kwam hun project nooit van de grond. Van deze game-die-nooit-het-licht-zag geeft de studio nu toch gameplay footage vrij.

Traveller’s Tales heeft dus een gameplay video vrijgegeven van gecancelde triple-A The Lord of the Rings action RPG, een game waar zelfs regisseur Guillermo del Toro en mister The Lord of the Rings himself Peter Jackson, bij betrokken waren.

Traveller’s Tales spendeerde maar iefst 1 miljoen dollar om de game te pitchen bij Guillermo del Toro en Peter Jackson. Het idee was om de LOTR-demo te gebruiken om groen licht te krijgen voor een The Hobbit-game. Ook al had het team plannen om een eigen Lord of the Rings-game te maken. Traveller’s Tales creëerde in zes maanden een demo en het is van deze demo dat je boven gameplay footage ziet.

The Lord of the Rings-demo bevat vier speelbare frequenties afgeleid uit de eerste film. Daarnaast bokste de studio ook nog eens vijf extra tech demo's in mekaar.

Deze titel haalde het niet maar de studio bracht wel LEGO-versies uit van zowel The Lord of the Rings als The Hobbit.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments