THEC64 retroconsole verschijnt in december met 64 games

di 25/06/2019
Praga
1 reacties

Liefhebbers van retroconsoles, of vooral zij die de retroconsoles niet gekend hebben in hun originele staat, mogen 5 december 2019 met stip in hun agenda noteren. Op die dag laten Koch Media en Retro Games hun nieuwste kindje los op de wereld, namelijk de THEC64.

THEC64 is dan ook een volledig gelicenseerde recreatie van de best verkochte computer uit de jaren ’80. Je krijgt er maar liefst 64 voorgeïnstalleerde games bij, waaronder California Games, Paradroid en Boulder Dash. Daarbovenop nieuwe toevoegingen als Attack of the Mutant Camels, Hover Bovver, Iridis Alpha en Gridrunner. Met als kers op de spreekwoordelijke taart de recent verschenen shooter Galencia en het tekstavontuur Planet of Death.

Je kan zelfs je eigen C64 en VIC20 games laden en opslaan via een USB Flash Drive en toegang krijgen tot multi disc titels.

Na de launch in 1982 domineerde de C64 Home Computer gedurende de jaren '80 de computerscene. Wereldwijd werden miljoenen exemplaren verkocht, waardoor de C64 een speciale plek veroverde in het hart van veel vormalige eigenaren. 37 jaar later is het terug van weggeweest.

Deze full-size THEC64 heeft een volledig toetsenbord en komt met een geüpdatete micro switch classic joystick die in één van de vier USB-poorten plugt, en met de televisie verbindt door middel van HDMI. Het heeft drie verschillende modi – start rechtstreeks op naar het originele C64 BASIC, VIC20 BASIC of wissel naar de Games Carrousel en speel rechtstreeks één van de 64 ingebouwde games in 50hz of 60hz, met optionele Filters/Screen modes.

En het prijskaartje? De THEC64 kost je 199,99 euro als je hem in huis wilt halen...

Releasedatum
27/01/2014

1reactie

Zelfs de DOOS is bijna hetzelfde als toen! En de joystick heeft MICROSWITCHES, wat hem quasi onvernielbaar maakt! WANT!!!!! :-)

Rating:0