SOCOM-fans houden deze Caliber best hard in de gaten

do 08/08/2019
Praga
0 reacties

Wargaming kennen we allemaal van de free-to-play MMO's World of Tanks, Warplanes of Warships. Vandaag kondigt de studio, naar aanleiding van gamescom, in samenwerking met 1C Game Studios een nieuw free-to-play project aan, namelijk de third-person team-based tactical action game Caliber. Dit voorlopig enkel op pc trouwens.

Met Caliber richt Wargaming zich op de iets "oudere" gamer (16+), zo zeggen ze zelf. De focus ligt vooral op communicatie, coördinatie en tactiek. In teams van vier moet je diverse opdrachten tegen AI-tegenstanders tot een goed einde brengen in de PVE Spec Ops-mode. Geen goesting? Dan kan je het uiteraard online opnemen tegen andere teams van vier in de PVP-modus.

Net zoals bij Rainbow Six Siege, Call of Duty of waarom niet Counter-Strike heb je ook hier vier verschillende operatoren:

  • Assault: Ideaal voor korte en middellange afstand, of zij die graag agressief spelen.
  • Support: Het ondersteunen en cover geven aan je team terwijl zij de kastanjes uit het vuur halen. Of als je een fan bent van zware wapens.
  • Medic: Is er een dokter in de zaal?  
  • Sniper: Doet het graag vanop afstand en kan mogelijke tegenstanders van ver uitschakelen zodat het team veilig kan vorderen.

Je kan kiezen uit diverse Special Forces uit verschillende landen zoals de Poolse GROM, de Amerikaanse US Navy SEALs en de Kommando Spezialkräfte. Het verschil tussen die naties is duidelijk te zien aan de in-game modellen. Hun uniformen, emblemen, wapens en zelfs de scopes zijn tot in de kleinste details nagemaakt.

De game is speelbaar op gamescom en als je meer informatie wil, surf dan naar de officiële website.