Selfies in Londen: Facebook toont zijn visie van virtual reality

vr 15/04/2016
Lazlo
3 reacties

Toen Facebook twee jaar geleden Oculus VR opkocht, keken veel gamers verward op. Nu, kort na de release van de eerste consumentenversie van de Oculus Rift, toont het Amerikaanse technologiebedrijf zijn visie van virtual reality.

In de video toont Facebooks chief technical officer Mike Schroepfer een virtuele ruimte waarin hij met een avatar de mogelijkheden van de technologie toont. Aan de hand van enkele glazige bollen, die in feite 360° foto's zijn, bezoekt hij enkele interessante locaties binnen Londen. Wanneer het duo uiteindelijk nabij de Big Ben staat, realiseert Schroepfer zich dat hij nog nooit een selfie trok van de iconische toren. Gelukkig kan hij dat nu van zijn bucket list afschrappen, gezien Facebook een selfiestick voorziet voor in de virtual reality-versie van de Britse hoofdstad.

In de demo kan je aan de hand van enkele virtuele potloden avatars tekenen en je look pimpen. Wanneer je tevreden bent van je foto, kan je die rechtstreeks delen via Facebook.

Releasedatum
01/01/2015
Beschikbaar voor

3reacties

Hoe lelijk is dat ofzo...

Rating:0

Ziet er inderdaad nog niet echt sexy uit, maar ik gok dat het ook vooral om het idee en niet de looks gaat atm. Had wel iets interactievers verwacht dan gewoon een 360 foto.

Rating:0

Hello future

Rating:0