Sea Of Thieves viert eerste verjaardag met dikke (én gratis) content-update

wo 10/04/2019
Praga
0 reacties

Na een ietwat stormachtige zeedoop heeft ontwikkelaar Rare's piraten-MMO Sea of Thieves alsnog de woeste golven weten te bedaren en groeide het uit tot een niet onaardige titel die vandaag nog steeds op heel wat steun van de community kan rekenen. Naar aanleiding van de eerste verjaardag belooft Rare om op 30 april uit te pakken met een stevige, en vooral gratis, content-update.

Beginnen doet Rare met Tall Tales, een verhalende aanvulling, inclusief tussenfilmpjes, op de Adventure modus, Sea of Thieves’ hoofdmodus. Deze heeft immers sinds de launch van de game nog geen extra's gekregen, en dus is het de hoogste tijd om de fans te trakteren op nieuwe verhalende content. Deze door een verhaal gestuurde missies gaan door het leven als de Tall Tales en baden volgens executive producer Joe Neate in een jaren '80-sfeertje, denk aan een mix tussen Indiana Jones en/of The Goonies.

Arena wordt echter de hoofdbrok van deze verjaardagsupdate. Je kan deze meteen betreden bij het opstarten van de game en de modus biedt een competitieve mode waarin vijf teams, bestaande uit vier spelers elk, kunnen aan deelnemen. Neate omschrijfe de modus als een kortere en lichter verteerbare versie van Sea of Thieves waarin een gemiddeld potje zo'n half uur zou duren. Ideaal dus voor beroepspiraten met weinig vrije tijd.

Het principe is simpel: 20 piraten vertrekken in vijf teams van vier eropuit en moeten er binnen de 24 minuten, de lengte van een dag/nacht-cyclus in Sea of Thieves, in slagen om in opdracht van de Sea Dogs trading company zoveel mogelijk zilver (op zijn minst meer dan de andere teams) te verzamelen. Iets wat voor een ervaren piraat geen probleem mag zijn vermoeden wij?

Naast de Sea Dogs trading company in de Arena-modus introduceert Rare ook de Hunter’s Call Trading Company in de Adventure Modus. Dit bedrijf is op zoek naar vis en diverse soorten vlees. Het vlees kan je scoren van varkens, kippen, slangen of diverse haaien die je tegenkomt op zee, maar het vissen op zich, dat is andere koek. Om te beginnen heb je een vishengel nodig dewelke je ontvangt als onderdeel van de update. Besluit je alsnog om je vlees en je vis niet in te leveren bij de Trading Company, dan kan je het nog altijd bereiden boven een vuurtje op je schip. Slaag je erin het niet te doen aanbranden, en eet je het op, dan kan je rekenen op diverse bonussen waaronder extra health. Een beetje zoals in elke doorsnee-RPG dezer dagen dus.

Harpoons And Damage voegt zoals je al kan raden (twee) extra harpoenen toe aan je schip dewelke je op diverse manieren ka ninzetten. Je kan ze gebruiken om je schip vast te maken aan andere schepen, vast te maken aan een boom/rots om een handbrake turn te maken of, waarom niet, aan een megalodon haai om tegen een rotvaart over het wateroppervlak te scheuren. Als je een goede aim hebt, dan kan je zelfs proberen om schatkisten en andere waardevolle zaken uit de zee naar boven te halen, of zelfs een schatkist uit een andere speler zijn handen schieten. Daarbovenop doen harpoenen ook meer schade aan andere schepen en kan je bepaalde onderdelen van die schepen, zoals de masten, het anker of het stuurwiel zwaar(der) beschadigen.

Wat na deze update? Het team heeft nog heel wat ideeën om de game levendig en fris te houden zegt Neate, maar laat ons beginnen met deze eerste grote en vooral gratis content-update die op 30 april verschijnt.

Releasedatum
20/03/2018
Beschikbaar voor