Redout verschijnt op 31 augustus voor PS4 en Xbox One

di 16/05/2017
Glenn N
0 reacties

Uitgever 505 Games en ontwikkelaar 34BigThings delen ons mee dat hun futuristische racespel Redout op 31 augustus voor PS4 en Xbox One zal verschijnen. Dit in een verbeterde Lightspeed Edition.

Nadat deze titel op 2 september 2016 het levenslicht zag, zal er dus ook een versie verschijnen voor PS4 en Xbox One. Deze editie zal buiten de Europa- en de Neptune-uitbreiding ook de onlangs toegevoegde split screen-modus bevatten.

Voor wie deze titel niet kent, even een korte introductie:

Redout brengt een eerbetoon aan de klassieke anti-zwaartekracht racegames zoals F-Zero, WipeOut, Rollcage en POD. Het spel zorgt voor een compromisloze, snelle, moeilijke en bevredigende race-ervaring. Elke bocht, helling, rembeweging en acceleratie die het zwevende voertuig maakt is gebaseerd op de fysieke wetten van de natuurkunde. De bochten daarentegen zullen het schip blootstellen aan unieke krachten.

De scherpe low-polygon-stijl zorgt ervoor dat de parcours en de landschappen gemaakt zijn met de nieuwste en allerbeste schaduw- en lichteffecten die de Unreal Engine 4 te bieden heeft. Dit zorgt op zijn beurt dan weer voor bloedmooie en herkenbare esthetiek. Winderige kustlijnen, spookachtige bevroren landschappen en uitgestrekte woestijnvlaktes zijn onderdeel van de melancholische, dystopische atmosfeer van een half achtergelaten aarde. Deze zorgen dan ook meteen voor de achtergrond van deze snelle, spannende en mooie futuristische race-game.  

   • Multiplayer: Daag tot 6 spelers van over heel de wereld, of een vriend, uit voor een head-to-head-duel in de gloednieuwe split screen-modus. 
   • Career mode: Stippel je eigen pad naar glorie uit in de meer dan honderd verschillende uitdagende race-evenementen. 
   • Upgradebare voertuigen: Investeer in het verbeteren van je motor, magneten en structure en energy om je schip raceklaar te maken. 
   • Verken de wereld: Geef plankgas op de dertig verschillende parcours die verspreid zijn over zes locaties op een post-apocalyptische aarde. Je krijgt hier bovenop ook de kans om mee te doen aan aanvullende eindbaas-parcours.
   • Elf evenement-types: Test je skills bij de elf verschillende game-modi zoals: Race, Pure Race, Time Attack, Pure Time Attack, Speed, Instagib, Survival, Score Based Endurance, Last Man Standing, Boss en Arena Race.
   • Team up: Piloten zullen hierin de keuze krijgen tussen vier race-klasses en zeven verschillende race-teams. Een verschillende aanpak bij elk team is cruciaal om het te halen.
   • Power ups: Deze twaalf upgradebare power ups: extra turbo, schilden, een self-repair drone, een geavanceerd grip-systeem, verbeterde slipstream en veel meer zorgen voor een stapje voor op de concurrentie.

Later zal dit videospel ook verschijnen voor de Nintendo Switch, maar een concrete verschijningsdatum is er nog niet. Deze zal in tegenstelling tot de versie voor PS4 en Xbox One, gepubliceerd worden door het Amerikaanse Nicalis.

De Redout: Lightspeed Edition zal verkrijgbaar zijn in zowel een fysieke als een digitale kopie. Wie graag deze versie in huis wil halen zal hiervoor €39.99 moeten betalen.