Post-apocalyptische city builder Endzone - A World Apart krijgt een stevige gratis update

Fans van het city builder genre hebben niet veel games om zich mee te amuseren. Je hebt Cities Skylines, een meer dan waardige vervanger/alternatief voor het jammerlijk verdwenen SimCity, er is het geniale maar verdomd pittige Frostpunk dat je meeneemt naar een nieuwe ijstijd, en dan is er nog deze post-apocalyptische Endzone: A World Apart dat ook je aandacht waard is.

Endzone: A World Apart verscheen in april via Steam Early Access en onze reviewer was best lovend over de game. De titel heeft nog te kampen met kinderziektes, maar Early Access dient om die er uit te halen. 

Endzone is een post-apocalyptische city builder met survival elementen. Het doel is om met de weinige overlevenden een nieuwe beschaving uit de grond te stampen na een wereldwijde nucleaire ramp.

Bouw een nieuwe nederzetting, zorg ervoor dat ze te eten en te drinken hebben, en vooral dat ze gelukkig zijn. In deze game zijn het niet de zombies, mutanten of roversbendes die je ergste vijand zijn maar wel moeder natuur zelf. Hou dus rekening met constante radioactieve straling, giftige regen, zandstormen en droogte.

De game heeft nu een stevige update gekregen met daarin onder andere twee nieuwe scenario's, vijf nieuwe zijmissies en zes expedities. Deze toevoegingen introduceren nog meer gameplay-opties, winvoorwaarden en taken voor kolonisten. Daarbovenop kreeg ook de kolonie een onderhoudsbeurt, zullen kolonisten zich anders gedragen om een ​​taak sneller gedaan te krijgen, en zullen je bouwvakkers meer projecten rond het kamp uitvoeren om ervoor te zorgen dat de noodzakelijke klussen worden gedaan.

Daarbovenop kan je nu ook een Research Station bouwen dat je de broodnodige Knowledge points oplevert die je kan gebruiken om je tech tree te spijzen. Dit levert je dan weer mogelijkheden op het vlak van vrij te spelen gebouwen, windturbines, magazijnen om je goederen op te slagen, enzovoort.

Op zoek naar iets nieuws, iets aparts en iets anders, dan moet je deze game zeker eens checken.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments