s
r
 

PlayStation heeft net 18 minuten aan gameplay van Ghost of Tsushima op de wereld losgelaten

PlayStation en ontwikkelaar Sucker Punch hebben net meer dan 18 minuten gameplay losgelaten op de wereld van de langverwachte samurai-game Ghost of Tsushima. En de wereld zag dat het goed was.

Het is een beetje de natte droom die werkelijkheid wordt voor gamers die bijvoorbeeld gek waren van een Tenchu of Ninja Gaiden back in the day. Met Ghost of Tsushima komt Sucker Punch meteen met hun grootste en meest ambitieuze project op de proppen en dat toont: de visuals zijn topnotch en de algemene sfeer ademt gewoon oude samurai-films uit, iets wat de ontwikkelaar zelf ook niet onder stoelen of banken steekt. Integendeel, er zal zelfs een filter in de game zitten waardoor het lijkt alsof je zo'n oude samurai-film aan het spelen bent.

Hoofdrolspeler Jin is trouwens volledig te customizen, zowel op vlak van skills als op vlak van kleding. Die kleding kan je ook kleuren met behulp van de kleurstof uit verschillende soorten bloemen die je verzamelt. Leuk en wel uiteraard, maar misschien nog wel het indrukwekkendst is de combat waarvan de traditionele samurai-gewoonten afdruipt. Zo kan je een 1vs1-gevecht aangaan met je tegenstander en eert Jin zijn verslagen vijand na een gewonnen battle.

De wereld lijkt ook gigantisch te zijn en op het eerste zicht ook weer overspoeld met icoontjes en points of interests. Alleen zijn er gelukkig ook nog een heleboel zaken te ontdekken die niet op de kaart staan aangeduid. Je omgeving - ver en nabij - in de gaten houden of je de weg laten wijzen door wind of dier is blijkbaar de boodschap. Ghost of Tsushima staat gepland voor een release op 17 juli, exclusief op PlayStation 4.

Releasedatum
07/17/2020
Beschikbaar voor

1 reactie

Het lijkt bijna Assassin's Creed in Japan? ;-)

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments