Ook The Sims 4 blijft niet gespaard van minimalism

wo 08/01/2020
Lazlo
0 reacties

Marie Kondo, The Minimalists, Tiny House Movement, het concept van eenvoudiger en 'clutter free' te leven heeft de laatste jaren serieus wat momentum gekregen. Zo zeer zelfs dat Maxis met The Sims 4 mee op de kar springt.

Om eerlijk te zijn is The Sims voor mij altijd een game van overdaad geweest (rosebud;!;!;!;!, als je weet wat ik wil zeggen ;-) ), met de ene villa na de andere. Hoe kan het ook anders, met een game die zo sterk de klemtoon legt op de American Dream. Huisje, tuintje, gezinnetje. Een mooie job ergens bovenaan de corporate ladder. En toch, ook de Sims vinden zichzelf opnieuw uit als minimalists. Je weet wel, die volksbeweging die van alle overdaad af wil en perfect gelukkig is met het absolute minimum. Enkel de dingen die je écht gelukkig maken blijven over.

En dus krijgt The Sims 4 een Tiny Living-stuff pack waarin je jouw Sims perfect in een miniscuul huisje kan vestigen. Zo zijn ook jouw The Sims 4-avonturen helemaal Marie Kondo-proof. Of het ook echt leuk is om The Sims 4 op die minder winst-gerichte manier te spelen, laat ik in het midden. Ik ga de game er in ieder geval niet voor vanonder het stof halen. Voor wie dat wel wil doen, is het nog even wachten tot 21 januari.

Niet helemaal mee met wat minimalism net is? Hieronder vind je wat meer info.

 

Releasedatum
17/11/2017