Ontwikkelaar vertelt wat er speciaal is aan Ratchet and Clank: Rift Apart

Vorige week vertelde Sony eindelijk wat meer over welke game we allemaal mogen verwachten op de PlayStation 5. Een van mijn persoonlijke favorieten was ongetwijfeld Ratchet and Clank: Rift Apart. Ontwikkelaar Insomniac vertelt in een nieuwevideo meer over deze game en waarom deze enkel met de PlayStation 5 gemaakt kon worden.

In de eerste plaats vertelt Creatief directeur Marcus Smith dat de snelheid van de SSD van de PS5 ten volle wordt benut. Doordat de verschillende rifts in miliseconden geladen kunnen worden is het schakelen tussen deze alternatieve werelden een fluitje van een cent. Een mechaniek dat volgens de ontwikkelaar onmogelijk is op de huidige generatie consoles.

Verder wordt er ook dieper ingegaan op de mogelijkheden van de Dualsense controller. Dankzij de haptische feedback krijg je meer controle over de wapens die je gebruikt. Een voorbeeld hiervan is de Enfocer, een soort tweeloops shotgun. Door de trigger gedeeltelijk in te drukken, zal je een kogel afschieten. Druk je de trigger helemaal in, dan schiet je beide kogels af. Ook met andere wapens zullen dergelijke opties toegevoegd worden.

Het is nog niet bekend of Ratchet and Clank: Rift Apart een launchgame wordt voor de PlayStation 5 of dat de game pas in 2021 beschikbaar komt.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments