Ontrafel mysteries in The X-Files: Deep State

wo 06/12/2017
Praga
0 reacties

Ik beken! Ik ben een believer! Het kan niet anders dan dat er 'ergens' leven is, en dat buitenaardsen onze planeet al (meerdere keren) bezocht hebben. In menig game bevocht ik aliens, in menig game redde ik de mensheid van een buitenaardse dreiging en in menig game koloniseerde ik buitenaardse planeten. Het kan dus echt niet anders dan dat we het ooit zullen meemaken. En ja, uiteraard ben ik een grote fan van de televisieserie The X-Files en was ik vroeger (stiekem) verliefd op Scully.

Jaren geleden, in 1998, verscheen er al een point and click-adventure game gebaseerd op The X-Files, en binnenkort kunnen we wederom op zoek naar antwoorden én de waarheid in The X-Files: Deep State.

Creative Mobile en FoxNext Games kondigen immers The X-Files: Deep State aan, een officieel gelicenseerde onderzoeksgame gebaseerd op de serie. Dit naar aanleiding van, en met een release gelijktijdig met, de nieuwe televisiereeks die begin 2018 verschijnt op Fox, en meteen ook de 25ste verjaardag viert van “The X-Files.”

Players assume the role of a FBI Special Agent, investigating mysterious crime scenes that defy explanation. They must uncover hidden clues, collect evidence, solve puzzles, interrogate witnesses and suspects to solve the case." geven de makers mee in de omschrijving.

De events in X-Files: Deep State vinden plaats in 2010, voor de kenners tussen seizoen 9 en 10. De game blijft trouw aan de roots van de serie, met andere woorden een nakende mogelijke buitenaardse invasie, diverse complottheorieën binnen de regering (en schaduwgroeperingen) en uiteraard tal van paranormale zaken, al dan niet verbonden aan aliens.