Ontdek het verhaal van het Hollandse Age of Wonders: Planetfall

wo 20/02/2019
Praga
0 reacties

Holland als spelletjesland, dan denken we automatisch aan Guerilla Games, de studio achter Horizon: Zero Dawn en uiteraard Killzone. Maar onze Hollandse buren hebben meer in hun mars. Zo verscheen in 1999 Age of Wonders, een turn-based strategy game ontwikkeld door Epic Games en de Hollandse studio Triumph Studios. In 2002 verscheen de opvolger Age of Wonders II: The Wizard's Throne en in 2014 verscheen Age of Wonders III.

Voor deze nieuwe telg, genaamd Age of Wonders: Planetfall, tapt de studio qua setting uit een heel ander vaatje, namelijk sciencefiction. In Age of Wonders: Planetfall verkennen spelers de overblijfselen van de Star Union, ooit een enorm rijk dat duizenden werelden met elkaar verbond maar nu zijn de mensen geïsoleerd geraakt en achtergelaten na de Collapse.

Qua features krijgen we de volgende uitleg mee in het persbericht: "Overwin de kosmische donkere tijd van een gevallen galactisch rijk om een nieuwe toekomst te bouwen. Bouw een imperium met een van de zes unieke facties, variërend van het militaire Vanguard tot de dinosauriër rijdende Amazones en de cyborg-zombies van de Assembly. Doorloop de missies van elke factie met je verstand, militaire kracht en diplomatie, verken planetaire ruïnes en stuit op andere overlevenden terwijl de geschiedenis van een verbrijzelde beschaving ontrafelt. Vecht, bouw, onderhandel en maak technologische vooruitgang op een pad naar het paradijs in een singleplayer-campagne, op willekeurige skirmish maps en tegen je vrienden in multiplayer."

De fantasy gekleurde Age of Wonders-games waren zeker best te pruimen. We zijn dan ook benieuwd hoe deze futuristische aanpak zal uitdraaien, en hoe vooral de fans zullen reageren op deze nieuwe aanpak.

Age of Wonders: Planetfall verschijnt op PlayStation 4, Xbox One en pc op 6 augustus 2019.

 

Releasedatum
06/08/2019
Beschikbaar voor