Nintendo lost een pak informatie over ARMS

do 18/05/2017
Praga
0 reacties

Tijdens een speciale Nintendo Direct die de voorbije nacht plaatsvond heeft Nintendo een ton aan nieuwe informatie gelost over het vechtspel ARMS dat exclusief op Nintendo Switch verschijnt.

ARMS kiezen: nadat je een vechter hebt gekozen, kun je voor iedere hand een ARM kiezen. Deze ARMS variëren van reguliere handschoenen tot boemerangs en raketten, waardoor spelers de keuze hebben uit allerlei aanvallen voor de korte en de lange afstand, evenals diverse andere opties:

Soorten ARMS

– In de game hebben spelers de keuze uit tientallen ARMS, die allemaal een speciale kracht hebben. Er zijn onder meer de Toaster, die kan worden opgeladen voor een vurige vuistslag, en de Drietander, die drie projectielen recht vooruit schiet. Sommige ARMS, zoals de schildvormige Falanx, zorgen zelfs voor een betere verdediging.

Elementen

– Er zijn zeven verschillende elementen voor ARMS: vuur, bliksem, wind, ijs, schok, explosie en verblinding. Alle ARMS hebben andere elementen, dus je doet er goed aan om combinaties uit te proberen.

Gewicht

– Gewicht is een belangrijke factor als het gaat om de effectiviteit van ARMS. Met meer gewicht oefen je meer kracht uit, dus spelers moeten hierop letten als ze ARMS kiezen. Sterkere ARMS zijn weliswaar krachtiger, maar ook langzamer. Aanvallen die de vijand meerdere keren raken, zijn doorgaans snel, maar niet erg krachtig. Het kan ook gebeuren dat klappen elkaar raken, waarbij de zwaardere ARMS de lichtere zullen wegslaan.

Upgrades

– Hoe meer je vecht, hoe meer prijzengeld je in de game ontvangt. Dat geld kun je besteden op het ARMS-plaza, waar spelers nieuwe ARMS in de wacht kunnen slepen, evenals upgrades voor ARMS die ze al hebben.

Versus-stand: ARMS zit boordevol grappige spelstanden waarin vechters elkaar kunnen uitdagen:

Gevechten

– In deze multiplayerstand nemen twee vechters het tegen elkaar op. Tijdens het gevecht verschijnen er bommen en voorwerpen die je helpen herstellen, wat het voor vechters nog spannender maakt.

Teamgevechten

– In deze spelstanden worden teamgenoten met elkaar verbonden met een touw en moeten ze het opnemen tegen een ander team van twee. Jouw klappen kunnen je teammaatje ook raken, dus pas goed op!

Volleybal

– Hierbij moet je een explosieve bal naar het veld van je tegenstander slaan.

Basketbal

– Pak je tegenstanders vast en laat ze door de basket heen vliegen in deze brute vorm van basketbal.

Schietbaan

– Sla zo veel mogelijk schietschijven stuk met je ARMS.

Survival

– Versla honderd vijanden achter elkaar in deze spelstand die geleidelijk moeilijker wordt.

ARMS-test

– In deze stand kunnen spelers willekeurige combinaties ARMS uitproberen en diverse moves oefenen.

Multiplayer

In de diverse multiplayerstanden in ARMS is het heel gemakkelijk om lokaal of online samen met je vrienden te spelen:

Toernooi

– Als je tien gevechten achter elkaar wint in de stand Toernooi, kom je oog in oog te staan met je laatste tegenstander in de finale. (Deze stand kun je lokaal spelen met één of twee spelers.)

Partywedstrijd

– Als je op je Nintendo Switch verbinding maakt met het internet, kun je maximaal drie andere ARMS-spelers per keer uitdagen, die in dezelfde lobby spelen. Een lobby biedt ruimte aan tien systemen en maximaal twee spelers per systeem. In totaal kunnen er dus twintig spelers samenkomen in een lobby.

Officiële wedstrijd

– In deze stand gaan spelers elkaar te lijf in gevechten van één tegen één. Door een gevecht te winnen stijg je in rang. Als je verliest, daalt je rang. Terwijl je wacht om online een officiële wedstrijd te spelen, kun je in de tussentijd een andere spelstand spelen om de tijd te doden (en je vaardigheden aan te scherpen).

Lokaal spelen

– Lokaal kunnen tot wel acht spelers met acht aparte systemen in dezelfde ruimte samenspelen in één lobby en net als in Partywedstrijd tegen maximaal drie andere spelers tegelijk vechten.

Updates voor ARMS

in de toekomst worden er diverse gratis software-updates uitgebracht die nieuwe vechters, levels en ARMS toevoegen aan de game. Deze gratis updates komen uit na de release van de game.

Global Testpunch net als voor Splatoon 2 organiseert Nintendo voor ARMS gratis proefperiodes waarin spelers de game kunnen uitproberen om vóór de eigenlijke release een indruk te krijgen. De eerste gratis speelsessies worden gehouden in het weekend van 27 en 28 mei. De tweede reeks sessies vindt plaats op 3 en 4 juni. Om mee te doen hoef je alleen de gratis Global Testpunch-demosoftware te downloaden in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch, voordat de proefsessies van start gaan.** De exacte tijden van de speelsessies worden later aangekondigd, dus zorg dat je op de hoogte blijft.

Personages

Tijdens de presentatie zijn de tien belangrijkste speelbare personages en hun gebruikelijke ARMS onthuld. Personages kunnen altijd andere ARMS kiezen, maar met deze standaard-ARMS kunnen vechters hun sterke punten benadrukken. De tientallen ARMS die in de game beschikbaar zijn, kunnen door iedere vechter worden gebruikt:

Spring Man: Het springerige kapsel van deze vechter ziet er misschien nep uit, maar zijn passie voor het gevecht is echt.

Ninjara: Met zijn vlugge bewegingen en aloude ninjatechnieken kan Ninjara midden in de lucht of wanneer hij aanvallen blokkeert, verdwijnen en elders in het level opnieuw opduiken.

Master Mummy:

Master Mummy is de enige vechter die zijn energie kan herstellen terwijl hij aanvallen blokkeert, zodat Master Mummy een tegenstander is die je nooit mag onderschatten.

Min Min: Met haar noedelarmen en draaiende trap kan Min Min haar tegenstanders een overheerlijke aframmeling geven.

Kid Cobra: Deze hippe vechter houdt van selfiesticks en livestreaming, en hij kan zijn tegenstanders belagen met een opgeladen aanval.

Ribbon Girl: Met haar uitmuntende sprongkracht tart Ribbon Girl niet alleen haar tegenstanders, maar ook de zwaartekracht.

Helix: Wie is Helix? Helix is het resultaat van een uit de hand gelopen experiment. Met zijn elastische lichaam kan hij onverwachte moves maken.

Mechanica: Deze handige meid heeft een zelfgemaakt robotpak met een zweeffunctie.

Byte & Barq: Een driftig duo! Deze robotvechter en zijn robothond voeren samen vernietigende combo’s uit.

Twintelle: Deze prima donna gebruikt haar sterrenaura om haar tegenstanders beduusd achter te laten in de ring.

Releasedatum
16/06/2017
Beschikbaar voor