s
r
 

Nieuwe Pokémon-games voor Nintendo Switch keren terug naar de roots van de serie

Het is zover: er komen twee volwaardige Pokémon-RPG's naar de Nintendo Switch. Let's Go Pikachu en Let's Go Eevee nemen je allebei terug naar de Kanto-regio, en bieden de oorspronkelijke 151 Pokémon.

Met andere woorden: Pokémon keert terug naar zijn roots. Let's Go Pikachu en Let's Go Eevee halen de mosterd bij Game Boy-klassieker Pokémon Yellow, waarin Pikachu je de hele tijd vergezelt doorheen je reis. Deze keer zal je - hoe kan het ook anders - de hele tijd Pikachu of Eevee aan je zijde hebben.

Het beste van alles: de games verschijnen later dit jaar nog op de geliefde Nintendo-console, en ze zijn nog niet eens de verderzetting van de core-Pokémon serie. Op 16 november kunnen we aan de slag met beide Let's Go-titels, die ons warm moeten maken voor een hardcore Pokémon-titel volgend jaar, waarin je nieuwe Pokémon mag verwachten.

Let's Go Pikachu en Let's Go Eevee zal dan ook gevoelsmatig anders spelen vergeleken met de voorbije generatie Pokémon-titels. Visueel ziet het er allemaal een tikje anders uit, en je zal in deze titel ook kunnen genieten van een multiplayer-luik.

Nog enkele interessante toevoegingen aan de Switch-versie:

  • Motion controls (je kan bijna letterlijk Pokéballs gooien nu)
  • Link met Pokémon Go (je kan gevangen Pokémons in de Switch-game bewaren)
  • Speelbaar met één hand (dus met één Joy-Con controller)

Nog een fijne toevoeging is dat er een dedicated controller op de markt wordt gebracht in de vorm van een Pokéball. Hierop zit onder andere een kleine analog stick waarmee je jouw in-game personage kan besturen. Het ziet er ook naar uit dat je met de ccontroller je Pikachu of Eevee tamagochi-gewijs overal mee naartoe kan nemen.

Als leuke bonus zal je ook één gloednieuwe Pokémon in de game kunnen vangen.

Nintendo lijkt sterk in te spelen op het nostalgische aspect van Pokémon Red, Blue, Green en Yellow, maar dan gelinkt met hedendaagse Pokémon-concepten. Wij zijn in ieder geval benieuwd!

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments