s
r
 

Nieuwe Fear Effect in de maak, verschijnt volgende week op Kickstarter

Met de goedkeuring van Square Enix kondigt de Franse indie-ontwikkelaar Sushee een nieuwe Fear Effect-game aan, genaamd Fear Effect Sedna. De game krijgt een crowdfundingcampagne via Kickstarter.

 

De game volgt de gebeurtenissen van Fear Effect 2 en brengt een hoop personages uit de klassieke PlayStation-reeks terug. Sushee doet echter een hoop dingen anders dan de originele games. Zo put de Franse ontwikkelaar vooral inspiratie uit de Shadowrun-reeks op vlak van gameplay.

De game baseert zich op de plot van het geannuleerde Fear Effect 3, dat nagenoeg helemaal afgewerkt was voor de game gecancelled werd. Shushee pitchte hun visie van de reeks bij Square Enix, die een actie deed om kleine ontwikkelaars hun stilstaande IP’s te laten vormen, en rekende op een enthousiast onthaal. Ook visueel lijkt de game sterk op Shadowrun Returns, al sluit de grafische stijl zo ook wel aan bij de eerste Fear Effect-titels die rond de eeuwwisseling verschenen.

Op 12 april gaat de Kickstarter campagne live met als doel 100 000 euro op te halen. Momenteel staat de game enkel voor pc gepland, maar consoleversies kunnen beschikbaar worden wanneer er genoeg geld gedoneerd wordt.

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments