Nieuwe campaign, Steam-release én pc crossplay voor Borderlands 3

do 27/02/2020
Praga
0 reacties

Vanavond op PAX East heeft Gearbox weer heel wat extra's aangekondigd voor hun looter-shooter annex RPG Borderlands 3. 

Om te beginnen kunnen we vertellen dat de game alsnog een Steam-release krijgt, en dit op 13 maart, inclusief pc crossplay tussen Steam en de Epic Games Launcher. 

Op 26 maart mogen we dan de tweede campaign add-on verwachten, getiteld Guns, Love, and Tentacles: The Marriage of Wainwright & Hammerlock. Sir Alistair Hammerlock en Wainwright Jakobs hakken eindelijk de knoop door en vieren dit op de ijsplaneet Xylourgos. Een unieke locatie met een moorddadige fauna en flora en thuishaven van het feeërieke stadje Cursehaven, gelegen onder het kolossale karkas van een eeuwenoud (gelukkig voor ons) gestorven Vault-monster.

En als de ijskoude, vicieuze omgeving én moordzuchtige bewoners van deze ijswereld nog niet vervelend genoeg waren, dan krijg je ook nog te maken met groep griezelige occultisten die het karkas van het Vault-monster aanbidden. Niet ideaal dus voor de pas verloofde heren...

Je moet de krachten van het buitenaardse kwaad bestrijden als je wilt dat Wainwright en Hammerlock nog lang en gelukkig kunnen samen zijn. Gelukkig staat de meest badass weddingplanner in de Melkweg achter je: Gaige, een voortvluchtige Vault Hunter (en terugkerend favoriet personage) die onafscheidelijk is van haar robot BFF Deathtrap.

Andere features zijn: 

• Herenig met oude vrienden en werk samen met een aantal nieuwe personages om de ware liefde te helpen triomferen
• Confronteer bloeddorstige vijanden en bazen, inclusief buitenaardse beesten, gemuteerde occultisten en een clan bandieten
• Duik in de verontrustende en waanzinnige achtergrondverhalen van vervloekte dorpsbewoners in een groot aantal zijmissies
• Bewapen je Vault Hunter met een aantal van de dodelijkste uitrustingen in de Melkweg, waaronder een aantal extra Legendaries en een aantal uiterst krachtige Class Mods; 
• Daarbovenop nog een heleboel nieuwe cosmetische artikelen, van Vault Hunter Heads & Skins tot interactieve ruimtedecoraties en geheel nieuwe voertuigskins.

Gearbox en 2K kondigen verder ook de content roadmap aan met daarop events en verdere Borderlands 3-updates die er (binnenkort) aankomen, en voor alle spelers gratis zijn.

Zo is er in april de intrede van de Mayhem Mode 2.0 en de Revenge of the Cartels-seizoensevent. Bij deze laatste maak je jacht op leden van het kartel en verdien je dan event-specifieke rewards. 

In mei krijgen we dan de tweede Takedown. Net zoals Takedown at the Maliwan Blacksite, die verscheen in november, biedt de Guardian Takedown je een aantal pittige challenging content in de game.  Deze intense stand-alone missie staat in het teken van de mysterieuze Eridians en bevat een aantal nieuwe bazen, gear en cosmetics.

 

Releasedatum
13/09/2019
Beschikbaar voor