MMO-fenomeen Foxhole krijgt flinke update

wo 12/12/2018
Praga
0 reacties

Een poosje na de intrede van PUBG op Steam Early Access verscheen ook de strategische oorlogsgame, én MMO, Foxhole op Steam Early Access. Net als PUBG werd ook Foxhole razend populair binnen het genre.

Foxhole, nog steeds in Early Access trouwens, gaat uit van een persistente online oorlogsvoering waarbij iedere soldaat in de game in handen is van een menselijke speler. Naast soldaatje spelen en vechten voor volk en vaderland moet je ook zorgen dat de voorraden van je leger, denk dan aan kogels, granaten, machinegeweren, voertuigen, medikits, en dergelijke op peil blijven.

Daarbij moet je ook nog eens gebouwen en verdedigingsmuren oprichten, en upgraden evenals vooruitgeschoven posten. Je zal dus naast je offensieve taken ook de nodige logistieke en defensieve taken tot een goed einde moeten zien te brengen.

De servers, die ondersteuning bieden voor 80 tot 120 spelers, zitten altijd goed vol. Ook beschikt de game ook over een uniek in-game communication mechanisme, en heeft ontwikkelaar Clapfoot ook een eigen Discord channel aangemaakt voor Foxhole zodat spelers mekaar eenvoudig vinden en groepjes of squads kunnen maken om het slagveld te betreden.

Wel, deze Foxhole krijgt nu, anderhalf jaar na release een flinke, en bovendien gratis update. Deze update, getiteld Foundation of War, bevat nu ook stedelijke oorlogsvoering, battle tanks, superwapens en andere oorlogstuigen die bepalend kunnen zijn voor de uitkomst van de strijd.

Bovendien krijg je, als je de game nu wenst aan te schaffen, een korting van maar liefst 40 procent.