Microsoft laat eerste beelden zien van "baanbrekende game streaming service"

di 09/10/2018
Randy
2 reacties

Tijdens de E3-persconferentie van dit jaar liet Microsoft reeds in z'n kaarten kijken toen werd bekendgemaakt dat het al een tijdje bezig was met het ontwikkelen van een "state-of-the-art game streaming service". Het kind heeft nu een officiële naam en video gekregen: Project xCloud moet iedereen aan het gamen zetten, of het nu op een kleine notebook, tablet, smartphone of pc is.

Het klinkt allemaal vrij ambitieus - en dat is het eigenlijk ook - maar er straalt toch een zekere zelfzekerheid af van Xbox-baas Phil Spencer en de zijnen in bovenstaande video. Microsoft gaat er prat op dat dit dé game streaming service van de toekomst wordt, ook voor ontwikkelaars, want zij zullen Project xCloud kunnen ondersteunen zonder er extra werkuren in te moeten investeren. "Maar wat dan met de latency-problemen waar game streaming services zo vaak mee te kampen hebben?" Wel, die zou Microsoft counteren door het opzetten van vele verschillende datacentra globaal verspreid, waardoor de afstand die de data moet afleggen steeds binnen de perken wordt gehouden. Niettegenstaande zal een stabiele en snelle internetverbinding de speelervaring wel een pak bevorderen.

Daarnaast heb je ook geen fysieke controller nodig - al zal dat voor de meeste games nog steeds wel de go-to randapparatuur blijven - maar een touch control overlay wordt eveneens ontwikkeld zodat je rechtstreeks op je touch screen met de controls aan de slag kan. Project xCloud zou ergens in de loop van volgend jaar beschikbaar worden gesteld aan het grote publiek. De kans is vrij groot dat we in de toekomst meer en meer de term game streaming zullen horen trouwens, want ook Google is onlangs op die trein gesprongen met Project Stream. Daar kunnen closed beta-testers momenteel Assassin's Creed Odyssey spelen via een Google Chrome-tabblad en we lazen er her en der al de eerste positieve indrukken over. Exciting times!

2reacties

Ik denk waar het hen vooral om te doen is wat gaat het ons opbrengen. Ben hier geen voorstander van en al zeker niet van touch controls om te gamen.
Je zal nooit eigenaar van een spel meer zijn maar mag wel maandelijks betalen voor abonnement kosten.

Rating:0

Wat gaat het aan data verbruiken om Full HD en 4K te streamen ?
Nee geef mij maar zoals het is met pc of console gamen.

Rating:0