Mama en haar overleden dochtertje werden herenigd in VR

ma 10/02/2020
Praga
0 reacties

Als je zelf de kans zou krijgen om in VR 1 iemand die je dierbaar was en die overleden is, nog 1 keer terug te kunnen zien, te kunnen aanraken en er mee te kunnen praten, wie zou dat dan zijn? Een Zuid-Koreaanse mama kreeg de kans om haar overleden dochtertje nog 1 keer terug te zien in VR, een unieke en super emotionele gebeurtenis...

VR kan voor heel wat meer ingezet worden dan games en medische wetenschap of andere toepassingen. Het bewijs hiervan was recent te zien op de Zuid-Koreaanse televisie, in het programma ‘Meeting You’. In dit programma herenigen de makers mensen met hun geliefden via VR.

Zo wilde een Zuid-Koreaanse moeder herenigd worden met haar in 2016 overleden dochtertje, genaamd Nayeon. Een wens die het televisieprogramma maar al te graag wilde doen uitkomen, en waarvoor het alle troeven uit de kast haalde.

Dit door het dochtertje volledig na te maken in vr, en zowel haar uiterlijk als stem. Toen het project na acht maanden compleet was, kon de moeder door middel van een vr-bril haar dochter zien, met haar praten en door het dragen van speciale handschoenen ook aanraken.