Luminous Productions toont voor het eerst real-time ray tracing demo genaamd Back Stage

wo 04/09/2019
Praga
0 reacties

Als ik zelf op het vlak van techniek geen enorme kluns zou zijn, dan zou ik ongetwijfeld op pc gamen en niet op console. Maar aangezien ik na al die jaren nog steeds geen voldoende kennis heb van het pc-hardwaregebeuren, speel ik het liever op veilig en game ik op console. Ik wens immers maar 1 knop te gebruiken, namelijk de aan/uit-knop, want als iets niet werkt zoals het hoort, dan paniekeer ik... Wanneer ik echter al die ray tracing-dingen zie, dan komt het water me telkens opnieuw in de mond. Ook nu weer! 

De informatie hieronder komt dan ook rechtstreeks uit het persbericht.

Vandaag heeft Luminous Productions voor het eerst een real-time ray tracing demo genaamd Back Stage op de Japanse CEDEC game-ontwikkelaarsconferentie laten zien. De demo werd geïntroduceerd in een gezamenlijke presentatie tussen Takeshi Aramaki, het hoofd van Luminous Productions en Masaya Takeshige van NVIDIA's ontwikkelaarstechnologieorganisatie.

De demo werd uitgevoerd op een NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti en bevat een versie met real-time ray tracing, ook wel path tracing genoemd. Deze demo werd gemaakt met de Luminous Engine - dezelfde game-engine die werd gebruikt om Final Fantasy XV te maken en wordt gebruikt in de aankomende, naamloze triple-A-game van Luminous Productions. Het toont de mogelijkheden van Luminous Engine met ondersteuning voor realtime ray tracing en maakt de Luminous Engine een van de eersten die path tracing ondersteunt.

Deze aankondiging illustreert het voortdurende momentum dat ray tracing aan het bouwen is in het gaming-ecosysteem met een andere belangrijke ondersteuning voor studiobouw voor real-time ray tracing in hun game-engine. Ray-tracing is gebaseerd op een robuust ecosysteem dat standaard API's voor applicatie-programmering (API's), ondersteuning in een reeks populaire en particuliere game-engines en games van de grootste uitgevers voor hun meest verwachte titels omvat.

Luminous Productions, onderdeel van de Square Enix-bedrijvengroep, wordt algemeen beschouwd als een van de beste studio's voor game development ter wereld en staat erom bekend een voortrekkersrol te spelen op het gebied van technologie.

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor