The Last of Us Part 2 krijgt er vandaag, dankzij gratis Grounded-update, heel wat nieuwe content bij

Zoals we eerder deze week in dit bericht reeds aangaven, krijgt The Last of Us Part 2 er heel wat nieuwe en bijzonder content bij. Wij konden deze content, die je vanaf vandaag kan downloaden, reeds aan de tand voelen.

De leegte die je voelt na het uitspelen van een geweldige titel. Een echte gamer kent het gevoel. Dat desolaat gevoel van verlatenheid overviel velen wanneer de credits op het scherm kwamen van The Last Of Us Part 2. Voor iedereen die heimwee heeft naar de grauwe avonturen van Ellie zijn er nu heel wat nieuwe features. De Grounded Update die Naughty Dog lost moet iedereen redenen geven om terug op tocht te trekken doorheen de apocalyptische wereld van TLOU2.

Het paradepaardje van deze gratis update is de nieuwe Grounded difficulty. Met een minimalistische HUD en nog realistischere gameplay-elementen levert deze modus een grote uitdaging op. De resources zijn schaars en de vijanden dodelijker dan ooit. Voor wie masochisme als hobby heeft is er ook Permadeath Mode. Dat concept is heel simpel. Als je sterft zit je avontuur er op. Begin opnieuw als je wil maar verwacht geen herkansing halfweg doorheen je savefile. Dood na twintig uur spelen en moorden? RIP. Bedankt en tot de volgende keer.

Verder brengt Naughty Dog een hele lijst aan gameplay modifiers. Zo hoef je je nooit meer op te winden over resources en kan je deze op oneindig instellen. Hetzelfde geldt voor ammunitie. Je kan ook elke kogel doen tellen met de One Shot modus waarbij alles instakill is. Touch Of Death betekent dat elke melee-aanval voor een fatale bloedsdoorstroming bij de vijand zorgt. Wanneer je één van deze modes toevoegt aan je permadeath-avontuur heb je een heel aparte spelervaring. 

Naast deze serieuze aanpassingen is er ook heel wat ruimte voor meer goofy elementen. Zo kan je de graphics aanpassen met een hele resem aan filters zoals sepia, jaren ’60, pixelated of een heel lekkere cartoon-look. De audio kan je dan weer instellen op 8-bit of zelfs 4-bit. Voor een heuse reis naar de jaren ’80 moet je bij die laatste zijn. Met de Helium modus heeft iedereen teveel lachgas geïnhaleerd. Omgekeerd zorgt Xenon er dan weer voor alsof iedereen de stem van Big Brother zou kunnen zijn. Deze zaken zorgen voor een donkere, dromerige sfeer tijdens het spelen. 

Met de Slow Motion mode speelt alles zich af op 50% van de tijd. Zeer handig voor de moeilijkere gevechten aangezien dit je tactisch reactievermogen en overzicht verbetert. Je wordt het wel snel moe wanneer er geen intense gevechten bezig zijn. Handiger is dan Bullet Time, die de tijd licht doet vertragen wanneer je inzoomt met je geweer. Jammer dat er geen functie is waarbij je deze filters met één druk kan aan- en uitschakelen. Wil je een ware nachtmerrie creëren qua audio? Combineer dan 4-bit geluid met Slow Motion en Xenon. Slapeloze nachten gegarandeerd. 

Mirror World spiegelt alles wat je kende van je vorige playthrough. Vele van deze nieuwe opties en features zijn op zich vrij klein maar de lijst zelf is groot. De meeste spelers zullen hun avontuur doorheen Amerika niet meteen opnieuw beginnen hierdoor maar voor de die-hards betekent het uren customizen en plezier. Heel wat features zijn met elkaar combineerbaar en zo maak je jouw eigen unieke TLOU2-setup. Mijn persoonlijke favoriet is de cartoon-look. Deze is enorm geslaagd en voegt een vleugje Borderlands toe aan het TLOU-universum. De audio effects zijn allemaal leuk, al is het vaak voor even. Met Grounded kan je op een geheel nieuwe manier te werk gaan. Laat die te gekke playthroughs maar komen.

Releasedatum
06/19/2020
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments