Langverwachte "Harry Potter-game" Hogwarts Legacy nu officieel aangekondigd met straffe trailer

Eindelijk. De gelekte video van enkele jaren geleden deden de hype al serieus opwakkeren, maar nu heeft Warner Bros. Games dan toch officieel Hogwarts Legacy aangekondigd, een open-wereld-, single player-, action-rpg die zich afspeelt in het Harry Potter-universum rond 1800.

Als speler ga je aan de slag als leerling Zweinsteins 'Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus'. Je leert hier en daar krachtige en minder krachtige toverspreuken, moet drankjes brouwen, zal moeten vechten tegen beesten en slechteriken, banden smeden met medestudenten en bekende en minder bekende wezens temmen uit de Harry Potter-wereld.

De game lijkt de speler ook voor keuzes te stellen tijdens missies en scenario's waardoor je steeds weer moet afwegen wat voor soort tovenaar of heks je wil zijn. Hoe diep dat systeem net gaat, dat valt nog af te wachten. "Hogwarts Legacy geeft spelers de mogelijkheid om hun eigen verhaal te maken in de Wizarding World dankzij unieke RPG-gameplay. Hiermee bouwen we de aantrekkingskracht van het label Portkey Games verder uit voor fans", zegt David Haddad, directeur van Warner Bros. Games. "Avalanche heeft deze rijke, krachtige wereld tot leven gebracht. Hij zit vol magie en actie en bevat een gedetailleerd, mysterieus verhaal dat fans en gamers zal aanspreken."

En Avalanche, die kennen we van onder meer games als Mad Max, Just Cause en RAGE 2. Naarmate het verhaal vordert, laat de game de speler toe om een naar eigen zeggen enorme wereld vol gevaren te ontdekken die hem of haar voert van Zweinstein naar nieuwe en bekende locaties in de Wizarding World, waaronder het Verboden Bos en het dorpje Zweinsveld.

Hogwarts Legacy staat gepland voor een release ergens in de loop van 2021 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en pc.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments