Knallen op zombie(tijgers) in Black Ops 4's Zombies

vr 12/10/2018
Praga
0 reacties

Het is vrijdag, de zon schijnt en de nieuwe Zombies uit Black Ops 4 lijken de max te zijn volgens onze reviewer. Wat doe je dan? Uiteraard de game aanschaffen, mijn zoons zijn namelijk ook zombiefans, en even een potje knallen natuurlijk.

En het moet gezegd de zombie-modus is echt wel vet, uitgebreid en diepgaand... Hieronder het stuk over de zombies in onze review.

Wie Zombies selecteert in het beginscherm krijgt het grootste, meest ambitieuze en voor het eerst ook diepste Zombies-aanbod dat ooit bij de lancering van een nieuwe Call of Duty zat. Dat is geweldig voor de miljoenen spelers die het meest van hun tijd in dit luik zullen doorbrengen. Maar het kan ook wat overweldigend overkome. Waar je vroeger een zombie-beleving kon instappen zonder al te veel voorkennis en je meteen kon amuseren zonder het gevoel te hebben iets te missen, is dat nu anders. Niet slechter anders, integendeel eigenlijk, sta me toe me te verduidelijken.

Zo zijn er nu elixirs die je tussen twee sessies in kan craften. Dat zijn consumables die een kleine tot immense impact op succes tijdens een volgende doorloop kunnen hebben. Daarnaast zijn de mappen toegewezen aan twee verhaallijnen ‘Chaos’ en ‘Aether’. Verder gaat de customization van je personage dieper dan ooit en tenslotte is er nog ‘Mutations’. Dat is een soort modding tool waarmee je nagenoeg elk onderdeel van de gameplay kan tweaken naar een unieke à la carte beleving. Dat alles samen betekent echter ook een steilere leercurve dan we gewend zijn. Zeker voor wie alle finesses van het undead-knallen in de vingers wil krijgen.

Maar neem het van een Zombies-liefhebber aan, dat lijkt me een kleine prijs (waar jammer genoeg onvermijdelijk veel en veelal onredelijke kritiek op gaat komen) voor een Zombies-buffet dat groter, breder, dieper is dan ooit. En vooral: langer meer variatie kan brengen, naar een modus die op papier vrij repetitief is.

Releasedatum
12/10/2018
Beschikbaar voor