Intense dogfights in 303 Squadron: Battle of Britain

di 15/05/2018
Praga
0 reacties

Het moet van Ubisofts in 2006 verschenen Blazing Angels: Squadrons of WWII geleden zijn dat we nog eens achter de stuurknuppel van een voorhistorisch oorlogsvliegtuig gezeten hebben en intense dogfights mochten beleven.

Uiteraard bedoel ik met voorhistorisch vliegtuigen uit WOII en laat ik titels als Ace Combat, Battlefront II, Battlefield en vele anderen hier buiten schot.

World War II dogfighting simulator 303 Squadron: Battle of Britain komt naar PlayStation 4, Switch en Xbox One laat Atomic Jelly weten via Twitter. De game, die begon als een Kickstarterproject, wist immers voldoende fondsen te vergaren om niet alleen op pc maar ook op console te verschijnen.

Deze realistische oorlogstitel met een open spelwereld hoog boven de grond, neemt ons mee naar de zomer van 1940, de periode waarin de befaamde RAF het in spannende gevechten voor volk en vaderland opnam in het Britse luchtruim tegen de beruchte Luftwaffe van nonkel Adolf.

De gameplay van 303 Squadron: Battle of Britain is gebaseerd op echt gebeurde historische gebeurtenissen, inclusief de personages, missies en vliegtuigen die voor die bepaalde missies gebruikt werden. Dit om de spelers nog meer te betrekken bij het verhaal, de gameplay en het geheel een authentiek cachet te kunnen geven.

Naast spannende luchtgevechten tegen Duitse Stuka's en bommenwerpers zal je ook het luichtruim vrij kunnen verkennen en diverse nevenmissies kunnen aanpakken. Zo wil het team je doen ervaren hoe het leven van de piloten er in die tijd aan toe ging.