Indrukwekkende Apocalypse Now Final Cut-trailer

za 03/08/2019
Praga
0 reacties

Apocalypse Now, een bijzonder harde Vietnamoorlogsfilm uit 1979, geregisseerd door de al even legedarische Francis Ford Coppola, is een film die je absoluut moet zien. Waarom? Door legendarische quotes als "I love the smell of napalm in the morning" of the epische scene met overvliegende helikopters op de tonen van Richard Wagners' Ride of the Valkyries.

Een andere reden is het feit dat de film als inspiratiebron heeft gediend voor tal van videogames, waaronder het zwaar onderschatte Spec Ops: The Line.

Op 15 augustus verschijnt de film in de cinema, ook op IMAX, en we raden je aan om hem zeker te gaan bekijken. Wedden dat een potje Call of Duty, Battlefield of eender welke andere WOI, WOII of zelfs Vietnamshooter na het bekijken van de film anders aanvoelt?

Het verhaal van de film gaat trouwens als volgt: Vietnam, 1969. Commandokapitein Willard (Martin Sheen) krijgt een delicate en levensgevaarlijke opdracht: hij moet de afvallige Kolonel Kurtz (Marlon Brando) uit de weg ruimen, een krankzinnige officier die als zelfverklaarde God de scepter zwaait over een gewelddadige bergstam. Tijdens zijn tocht door de jungle begint Willard de complete absurditeit van de Amerikaanse betrokkenheid bij de oorlog in te zien.Overmand door waanzin en de oerdriften van de menselijke natuur, moet hij de inktzwarte duisternis in zijn eigen hart confronteren.

En over verhalen gesproken, in 2017 dook het verhaal op dat de film zelfs een eigen videogame zou krijgen.