Horizon Forbidden West maakt komaf met laadschermen en bevat tientallen nieuwe machines

Vorige week werd samen met de aankondiging van de PS5 bekendgemaakt dat er opvolger van Horizon Zero Dawn in de pijplijn zit: Horizon Zero West. Guerilla-topman Mathijs de Jonge onthult in een kersverse Youtube-video alvast enkele nieuwigheden die we kunnen verwachten.

Laadschermen zijn volgens de Jonghe verleden tijd. Een map openen, fast travelling, een checkpoint herstarten of het spel booten zal in Forbidden West allemaal verlopen zonder irritante laadmomenten, belooft de Nederlander.

Goed nieuws als je weet dat de map ook groter zal zijn in de game. De map beslaat een gebied dat zich uitstrekt van Utah tot aan de Stille Oceaan, in het westen van wat ooit de Verenigde Staten waren.

Wat het Guerilla-gezicht ook al verklapt, is dat het spel tientallen nieuwe machines zal bevatten. Shellsnappers (grote schildpadden die moerassen en kusten bewaken) en Snapmaws (creaturen die in het water jagen) zijn maar enkele voorbeelden. Daarbovenop komen er ook nieuwe tribes, waaronder een die machines kan ‘overriden’.

De grootste uitdaging van het spel wordt de biosfeer die op instorten staat. Dieren en tribes zijn het slachtoffer van een plaag die hen uithongert en het weer in Forbidden West is volledig het noorden kwijt.

Horizon Forbidden West is hoogstwaarschijnlijk in de loop van 2021 beschikbaar.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments