s
r
 

Het komt precies wel goed met de consoleversie van Planet Coaster

Planet Coaster was een gigantisch succesverhaal op pc en ontwikkelaar Frontier Developmentst wil dat nog 's dunnetjes overdoen op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X.

In een ontwikkelaarsvideo toont het team enkele nieuwigheden en aanpassingen ten opzichte van de pc-versie. Een nieuwe toevoeging is bijvoorbeeld dat je nu vanop een rollercoaster zelf kan bouwen. Hierdoor heb je meteen al een inzicht over hoe de ervaring als bezoeker is op je zelfgemaakte attractie. Verder wordt de game natuurlijk geoptimaliseerd op vlak van controls, want in plaats van een muis en keyboard gebruik je op zowel de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One als Xbox Series X een controller.

Of daar extra functionaliteiten zullen voorzien worden bij gebruik van de nieuwe DualSense-controller op de PS5, dat is nog niet bekend. Ook de menu's zijn in de consoleversie volledig aangepast om de gebruikservaring voor zowel nieuwkomers als geavanceerdere spelers optimaal te maken. De game wordt op PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X verwacht tijdens het najaar van 2020.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments