Het fake supporterspubliek dat ze momenteel toevoegen bij echte voetbalmatchen lijkt zo weggelopen uit FIFA 99

Voetballiefhebbers zullen de wedstrijdbeelden misschien al gezien hebben, van onder andere Real Madrid tegen Sociedad Deportiva Eibar, waar de lege tribunes momenteel worden ingevuld met een texture van fake supporterspubliek. Moeilijkheden bij het bekijken van bovenstaande video? Klik hier.

Begrijp me niet verkeerd: ik snap de reden achter de maatregel en juich de creativiteit toe, maar kon dit écht niet beter en kwalitatiever worden geproduceerd en ingevuld? Nu lijken het wel de supportersvakken uit FIFA 99, toch een behoorlijke clash tussen de echte spelers op het veld.

Om toch even de context te schetsen voor de niet-voetballliefhebber: in de Spaanse La Liga is het seizoen weer afgetrapt na de cornonavirus-lockdown. Onder andere Eden Hazard mag dus weer opdraven voor z'n club Real Madrid. Mooi nieuws dus voor de fans, al dienen de spelers wel te voetballen in lege stadia.

De organisatie van La Liga is daarom een samenwerking aangegaan met het Noorse bedrijf Vizrt om een virtueel publiek aan te leveren voor televisie- en webkijkers. Dat supporters- en stadiongeluiden zouden worden toegevoegd, dat was al een tijdje bekend, maar er was afgelopen weekend dus ook een oplossing voorzien voor de lege stoeltjes. Oordeel vooral zelf.

1 reactie

Delete deze comment aub.

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments