"Hellpoint wordt een mix tussen Dark Souls en Dead Space"

do 06/02/2020
Praga
0 reacties

Zegt de game Hellpoint jullie iets? Ons ook niet, maar dat is niet verrassend als je weet dat deze titel pas aangekondigd is. Het team achter deze game barst alvast van de ambitie...

Hellpoint moet een intense donkere scifi-RPG worden die ons meeneemt naar een op hol geslagen ruimtestation in een verre afgelegen plek in het heelal. En alsof dat nog niet alles genoeg is, zweeft het ruimtestation ook nog eens af richting een onheilspellend zwart gat...

De makers haalden hun inspiratie uit games als Dark Souls en Dead Space en films als Event Horizon en Hellraiser, iets wat ons als muziek in de oren klinkt. Hellpoint zet ook in op co-op multiplayer (met zowel split-screen als online support).

De gebeurtenissen in de game spelen zich af na de gevolgen van een massieve quantum cataclysm, genaamd de Merge. Jij ontwaakt aan boord van het Irid Novo ruimtestation, een samenwerking tussen een galactische samenwerking en wetenschappelijke experimenten, waar het dus stevig foutliep.

Wat de verdere gevolgen zullen zijn van deze gebeurtenissen, hangt af van de keuzes die jij maakt in de game.

Uit de vele features van deze game onthouden wij vooral een Souls-like gameplay, een setting die ons doet denken aan Dead Space, co-op zowel split-screen als online, een dynamische wereld waarin de quantum fysica het voor het zeggen heeft, en een beetje als dungeon master fungeert waardoor de wereld elke keer wanneer je sterft er anders zal uitzien.

De trailer ziet er alvast niet slecht uit.

Hellpoint verschijnt 16 april op consoles en pc.