Hearthstone verfijnt competitieve format

di 26/02/2019
Ard
0 reacties

Hearthstone, de kaartgame uit de handen van Blizzard, kondigde kort geleden aan dat ze hun competitieve format zullen bijschaven. Het gaat over subtiele wijzigingen die toch het één en ander zullen teweeg brengen.

Het esports-verhaal van Hearthstone zal in 2019 onder de naam Hearthstone Masters plaatsvinden. In de competitie zal zo’n 250.000 dollar verdeeld worden over ’s werelds beste spelers. Je kwalificeren voor de Masters doe je door deel te nemen aan de qualifiers, een plaatsje in de top 4 van de ranked ladder te veroveren of door een expliciete uitnodiging bij 120 competitieve punten in het Year of the Raven.

Ook werd het Conquest-formaat vervangen door een nieuwe Specialist-formaat. Hierbij kunnen spelers drie decks in elkaar knutselen; een primary, secondary en tertiary deck. Die laatste twee mogen met maximaal vijf kaarten verschillen van het primary deck. In een wedstrijdje best of three zullen beide spelers met hun primary deck starten. Vanaf de tweede partij kunnen spelers overschakelen naar hun andere decks. Het komt er dus op neer om subtiele, maar toch krachtige wijzigingen in je decks aan te brengen.

Het eerste Masters Tour Event vindt plaats in Las Vegas van 14 tot en met 16 juli. In oktober komt het Masters-circus uiteindelijk aan in Europa.

Releasedatum
11/03/2014
Beschikbaar voor