s
r
 

Gabe Newell: "Na VR is de volgende stap om games rechtstreeks in je brein te creëren"

Interessant interviewstukje met Gabe Newell tijdens een panelgesprek in het Nieuw-Zeelandse programma The Project. De man achter onder meer Valve,Steam en de Half-Life-reeks liet z'n licht schijnen op de nieuwe consoles en de volgende stap in gamingtechnologie.

"Momenteel creëren we ervaringen die vrij gelijkaardig zijn voor hardware die je op je hoofd draagt. Ik denk dat de volgende grote stap iets wordt dat Brain Computer Interfaces heet. In plaats van de ogen en andere zintuigen te gebruiken, zullen we die ervaringen rechtstreeks kunnen creëren in je brein", zo vertelde hij aan de aan zijn lippen hangende tafelgenoten. "Dus eigenlijk zoiets als een portaal achteraan je nek zoals in The Matrix?", opperde de host. "Ja, zowel invansief als non-invasief, maar inderdaad, en het gebeurt een stuk sneller dan de meeste mensen denken", gaf Newell aan.

De host gaf ook aan misselijk te worden van haar VR-bril. "Dan moet je een beter systeem kopen. Veel van dergelijke symptomen vloeien voort uit framerate en latency." En op de vraag welke van de twee next-gen consoles de beste is, was Gabe Newell oorverdovend duidelijk: "De Xbox Series X. Waarom? Omdat het gewoon de beste is." Misschien niet superverwonderlijk van een man die 13 jaar bij Microsoft heeft gewerkt.

Newell zit momenteel al een hele in Nieuw-Zeeland door de coronacrisis en de lockdown die daarmee gepaard ging. Ondanks dat hij inmiddels zou konden hebben teruggekeerd naar thuishaven Seattle, besloten hij en enkele vrienden ginds te blijven en er een festival te organiseren genaamd "Thank You Aotearoa" om de gastvrijheid van de Nieuw-Zeelanders in de bloemetjes te zetten.

Releasedatum
03/23/2020
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments