Free-to-play én cross-platform play op monsters jagen in Dauntless launch trailer

wo 22/05/2019
Praga
0 reacties

Ben je Fortnite, Apex, PUBG of Rocket League wat beu en ben je op zoek naar een nieuwe, gratis en vooral cross-platform play sensatie, mét daarbovenop een snuifje Monster Hunter? Dan is Dauntless ongetwijfeld helemaal jouw ding.

Ontwikkelaar Phoenix Labs laat ons weten dat hun online action RPG Dauntless vandaag beschikbaar is op pc PC (via Epic Games Store), PlayStation 4 en Xbox One. Deze fonkelnieuwe free-to-play game bevat bovendien ook nog eens een volledige cross-play tussen bovengenoemde platformen. Je kan dus met je vrienden of andere gamers samenspelen, ongeacht op welk platform zij het op spelen. Iets wat enkel Fortnite en Rocket League hen eerder voordeden.

Het principe is simpel: vorm een team van vier Slayers, en maak jacht op de verschillende monsters die de spelwereld bevolken. Een beetje een free-to-play Fortnite-versie van Monster Hunter World kort door de bocht.

Het verhaal van de game gaat als volgt: De game neemt ons mee naar een post-apocalyptische fantasy setting nadat een alles vernietigend event de wereld in stukken scheurde. Bovendien duiker er door de scheuren die de catastrofe heeft achtergelaten huiveringwekkende monsters op, genaamd Behemoths. Jouw taak? Ze opjagen en doden tiens! Uiteraard is er vette loot te verzamelen om je wapens en gear te upgraden, waardoor je nog sterkere monsters en beter loot kan verzamelen, enzoverder.

Een mobiele én Nintendo Switch-versie zouden ook op de planning staan maar daar is nog geen release voor bekend.

Voor de goede orde nog even meegeven dat je de game ook solo kan spelen, en dat je géén PS Plus-abonnement moet hebben om Dauntless te spelen aangezien hij free-to-play is.

 

Releasedatum
13/06/2019