FIFA-streamer wordt gek met TOTY Mbappe

Kostte hem wel vele honderden euro's ...

di 08/01/2019
Michael
3 reacties

Vergeef me dat ik elke gelegenheid aangrijp om microtransacties in een slecht daglicht te stellen. In dit geval verlicht ik de pijn met een euforische FIFA 19-streamer. Castro, een van de bekendste FIFA-streamers, gaat compleet uit z'n dak nadat hij een 98 Mbappe packt.

Meer dan 80.000 kijkers waren getuige van zijn fortuinlijke loot. Hij haalde de Team of the Year-versie van Mbappe uit een Ultimate Pack, dat 125.000 FIFA Coins of 2.500 FIFA Points kost. Eerstgenoemde currency verdien je door enorm veel FUT-wedstrijden te spelen, Points kan je met echt geld kopen. Omgerekend tel je zo'n 20 euro neer voor zo'n pakje. Als je weet dat de streamer in kwestie zo'n 23 pakketjes van hetzelfde kaliber kocht, weet je hoeveel geld je gemiddeld moet investeren om met goede spelers naar huis te gaan.

Dat is ook nog steeds hét pijnpunt bij deze in-game aankopen: je weet nooit op voorhand met welke voordelen je zal eindigen. Dat is verslavend, daarom mag het in België voor enkele games niet meer, en ook op Reddit waren er heel wat klaagzangen te horen.

Voor EA is het natuurlijk poen scheppen, want zij adverteren de 'tijdelijk' beschikbare TOTY-spelers maar al te graag via social media. Je moet er snel bij zijn of ... Neen, niet doen, je moet je spaarrekening echter niet plunderen om enkele spelers aan je FUT-team te kunnen toevoegen.

Castro just bought 23 100k packs, got 4 walkouts... from r/FIFA
Releasedatum
28/09/2018

3reacties

Degoutant.....en dan zijn we verbaasd dat we langs alle kanten gemelkt worden.
Triestig!

Rating:0

Een zoveelste **** artikel. Ik ben zelf niet voor/tegen microtransactions en speel momenteel ook geen fifa meer sinds 2018. Maar stop toch eens met zagen hier over. Je kan dit perfect spelen zonder één enkele euro uit te geven. Heb je jezelf niet in bedwang en geen besef van geld, jammer dan maar.

Rating:0

Bunker heb jij al ooit ultimate team gespeeld?Ik denk het niet want daar moet je juist geld spenderen voor een goed team te hebben. Het gaat ook over die packs niet over het hele spel fifa die packs zijn gewoon hetzelfde als in een casino aan de roulette draaien en hopen dat je iets kunt winnen.

Rating:0