Fan doorspeelt Fallout 3... als baby

Bugs en glitches werken ons vaak behoorlijk op de zenuwen. Ze verpesten de sfeer die een spelontwikkelaar schept en maken games bij momenten zelfs helemaal onspeelbaar! Gelukkig heb je dan nog van die technische foutjes die ons spontaan een glimlach bezorgen. Zoals de bug die YouTuber Brian Pierre op de proef stelde. Hij doorspeelde Fallout 3... als baby.

Wie Fallout 3 ooit opstartte, herinnert zich wellicht nog de (ellenlange en best saaie) introductielevels van de game. In een half uurtje tijd doorloop je de eerste helft van je leven in Vault 101, van je geboorte tot je volwassen jaren. Brian Pierre testte echter een technisch foutje dat je aan het begin van de introductielevels al de vrijheid geeft de game te verkennen. Als baby dus.

Tijdens de openingssequentie verdeel je namelijk je eerste stats als baby met behulp van het S.P.E.C.I.A.L. kinderboek. Tijdens dat deel van de game laat je vader je even in de kamer achter om wat zaken te regelen. Wie echter achter de rug van vaderlief, wanneer hij terugkeert, de kamer alsnog weet uit te glippen, kan de titel dus volledig doorspelen als kleine kapoen.

En dat is exact wat Bryan Pierre deed, met alle voor- en nadelen van doen. Wie Fallout 3 als baby doorspeelt, stoot namelijk op een hoop moeilijkheden. Zo kan je niet alle in-game voorwerpen gebruiken doordat ze niet voor kinderen ontworpen werden, ben je uiterst kwetsbaar en heb je een mod nodig om je Pip-Boy naar behoren te kunnen gebruiken. Ook een engelengeduld en een portie lef zijn welkom, want doordat een kind tegen kruipsnelheid voortbeweegt, doe je niet alleen dubbel zo lang over je reis doorheen The Capital Wasteland, maar kan je ook niet wegvluchten van vijanden die je maar al te graag een kopje kleiner maken. Gelukkige is je hitbox een pak kleiner, waardoor je wel een moeilijker doelwit vormt voor het gespuis in de game.

De volledige reeks van Pierre's avonturen als baby-avonturier kan je op zijn YouTube-kanaal bekijken.

Releasedatum
11/10/2015
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments