EU LCS: drie teams op nummer één: G2, Fnatic en Vitality

di 20/02/2018
Axel
0 reacties

Na tien speeldagen zit de eerste helft van de EU LCS Spring Split, de Europese League of Legends-competitie, erop. Als we de EU LCS in één woord moeten omschrijven: onvoorspelbaar. Alle teams zijn aan elkaar gewaagd. Zo staan er maar liefst drie teams op een gedeelde eerste plaats met elk zeven overwinningen: G2, Fnatic en Vitality.

Seizoensrevelatie Vitality liet het voorbije weekend twee steken vallen. Ze verloren van het sterke G2 en de voorlaatste in de stand, H2K. Is dit een kantelpunt voor het Franse team? Ze leken onklopbaar, maar nu ze twee wedstrijden na elkaar verloren hebben, ruiken de andere topteams bloed. Fnatic én G2, de twee topfavorieten voor de titel, konden Vitality al bijbenen. Daarbovenop speelt het team van kapitein Cabochard volgend weekend tegen Giants en Misfits, twee lastige tegenstanders. Vitality moet oppassen dat ze niet in een negatieve spiraal terecht komen.

De twee grootste teams in Europa, Fnatic en G2, zijn weer ‘back in business’. Na een zwakke seizoenstart komen ze op stoom. Afgelopen weekend wonnen beide teams hun wedstrijden tegen sterke opponenten. Ze staan nu, samen met Vitality, op kop van het klassement, waar iedereen ze ook verwacht. Bij G2 speelt midlaner Perkz bijzonder goed. En bij Fnatic is AD carry Rekkles – zoals gewoonlijk – op niveau.

Na G2, Fnatic en Vitality staan vier teams op de vierde plaats met vijf overwinningen. Giants, Splyce, Roccat en Misfits. Dit toont opnieuw aan dat alle teams van elkaar kunnen winnen. Schalke 04 staat achtste en kan de hoge verwachtingen niet waarmaken. H2K en de Unicorns of Love bengelen helemaal onderaan het klassement, maar ze maakten allebei een vuist tegen de topteams. Zo won H2K dit seizoen al tegen Fnatic en Vitality. En de Unicorns of Love wonnen tegen sterke middenmotor Giants.

Op de video bovenaan: G2 midlaner Perkz met een explosieve en typische Zoe-play.

Releasedatum
20/10/2014
Beschikbaar voor