s
r
 

Epic Games toont waanzinnige tech demo van Unreal Engine 5 draaiende op de PlayStation 5

Epic Games heeft vandaag de eerste tech demo op de wereld losgelaten van Unreal Engine 5, de grafische motor die zal zorgen voor de visuals van een (groot?) deel van de next-gen games. Meer nog: de real-time tech demo met de naam "Lumen in the Land of Nanite" is opgenomen vanop de PlayStation 5.

De demo is volledig speelbaar en opgebouwd met behulp van Lumens - een enorm krachtige belichtingstool - en Nanite, die ervoor zorgt dat ontwikkelaars assets van filmkwaliteit kunnen importeren in de Unreal Engine. Dat dat de drempel aanzienlijk verlaagt om assets te downloaden uit bijvoorbeeld de Quixel store, dat benadrukt de VP of engineering van Epic Games, Nick Penwarden.

"Het interessante is dat veel artiesten al enorm veel tijd steken in het make van super high-poly models en daarna nog eens de extra stap moeten zetten om een low-poly model te vaardigen. Dat neemt tijd in beslag, plus daarna moeten alle high-quality details nog omgezet worden naar een normal map. Met Unreal Engine 5 en Nanite kan je gewoon die high-poly models importeren en gebruiken. Geen extra werk en mooiere visuals."

Wat voor soort games zou jij willen zien met de grafische kwaliteit als die uit de video hierboven?

 

 

1 reactie

aangezien er zoveel Triangeltjes zijn...

ben ik wel benieuwd naar WoW op U.E.5

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments