ELEX toont Cleric faction gameplay

wo 13/09/2017
Praga
0 reacties

Een game die bij heel wat redactleden tot de verbeelding spreekt is ELEX, een titel van ontwikkelaar Piranha Bytes die we dan weer kennen van de bij momenten uitstekende Gothic-serie.

Hun nieuwste project, getiteld ELEX, is een pak ambitieuzer. Vergelijkingen met games als Skyrim, Fallout, Mad Max en een streepje Mass Effect zijn nooit ver weg. Dit alleen al zorgt ervoor dat de lat voor deze titel hoger ligt dan de doorsneegame. Toch als je het ons vraagt.

Kort geschetst komt het erop neer dat ergens op een technologisch geavanceerde planeet Magalan een meteoor inslaat. Die decimeert de miljardenbevolking, hertekent de reliëfkaarten en verlegt de beschavingsgraad naar het post-apocalyptische. Die fragmenten van de mensheid die overblijven zijn uit elkaar gegroeid en min of meer in vier groepen gesplitst. Elk met zijn eigen idee over hoe de volgende beschaving er moet uitzien.

Een agenda waar bij nagenoeg elk van de facties Elex een belangrijke rol in speelt. Elex is een mysterieus, uiteraard zeldzaam element dat met de meteoor meekwam en machines aandrijft, magie mogelijk maakt of het bestaande leven in nieuwe, ongeziene vormen muteert. Als speler wordt je de wereld ingedropt als een voormalig lid van de Albs, een van die vier groepen, maar kan je in de loop van je avontuur zelf kiezen bij welk van de drie andere je aansluit. Je kan zelf beslissen wanneer je dat doet en of je dat überhaupt doet.

Vandaag maken we in een nieuwe gameplay trailer kennis met een nieuwe factie, namelijk The Cleric.

Releasedatum
17/10/2017
Beschikbaar voor