Eindelijk! De eerste gameplay uit Red Dead Redemption 2

do 09/08/2018
Praga
0 reacties

Gisteren met veel bombarie aangekondigd en vandaag is het eindelijk zover! We krijgen de allereerste gameplay te zien uit Red Dead Redemption 2. Wanneer je na het meermaals bekijken van de beelden zin hebt in meer informatie, check dan even het interview dat het Rockstar-team gaf aan Gamestar, en dat GTA Forums-member The Excecutor10 netjes samenvatte.

In een interview met Gamestar, samengevat door GTA Forums-member The Executor10, hebben Rockstar-ontwikkelaars meer details vrijgegeven over de open spelwereld-filosofie van Red Dead Redemption 2.

Ze willen niet speciaal de grootste open spelwereld ooit creëren maar wel een diepe, uiterst gedetailleerde, geloofwaardige en interactieve open wereld. Zo zullen spelers bijvoorbeeld events en ervaringen meemaken, afhankelijk van de plaats waar ze kamperen. Dit kan en zal dus voor elke speler anders zijn. Het zal een dynamische wereld zijn waarin gebouwen doorheen het spelverloop veranderen, en NPC’s eens de missie er op zit niet verdwijnen, maar gewoon blijven doorgaan met hun leventje. Elk personage dat je tegenkomt in het spel is dan ook een levend personage, en geen decorstuk zeg maar.

In dat interview dat GTA-forums member The Executor10 samenvatte kwamen nog andere elementen aan bod. Rockstar gaf immers informative over het gedrag van de NPC’s, side missions en vooral waarom ze de game niet aanzien als een sandbox experience.

  • NPC's zijn onvoorspelbaar en geloofwaardig in hun acties en reacties. Maar elke NPC heeft ook zijn eigen karakter en willetje. Sommigen zullen er alles aan doen om je te helpen, zonder dat je hen in bepaalde gevallen moet dwingen door je revolver onder hun neus te houden. Anderen zullen echter van zich afbijten, zich vijandig en agressief opstellen en je meteen aanvallen. Gewoon omdat je blik hen niet aanstaat. Zoals gezegd zijn de NPC’s in RDR2 geen decorstuk en zal je telkens op je hoede moeten zijn hoe je de diverse personages aanpakt. Vriendelijk? Agressief? Of even de kat uit de boom kijken?
  • De open spelwereld mag er dan overheerlijk uitzien, verwacht geen sandbox-toestanden waarin je zomaar eender wat kan doen. Je krijgt als speler veel vrijheid en kan je gangetje gaan, zolang het maar zinvol en nuttig is voor je hoofdpersonage, de verhaallijn en de omgeving.
  • Je wordt ook niet bij het handje genomen en moet niet rekenen op checklists-type missies zoals in Ubisoft-games of Mass Efffect Andromeda. Rockstar wil niet noodzakelijkerwijs dat je weet wanneer je een hoofd- of zijmissie doet, of wanneer je interactie hebt met een hoofdpersoon of alleen een NPC, maar ze zullen je er op een heel subtiele manier over informeren.
  • En wees gerust, er valt heel wat te beleven in de wereld van RDR2, ook heel wat optionele zaken. Rockstar kiest ervoor om ervoor te zorgen dat deze net zo hoogwaardig, intens en plezant zijn als de belangrijkste missies. Bovendien moet je het gevoel hebben dat je nooit op voorhand weet wat je te wachten staat. Dit om zowel de spelers die het hoofdverhaal willen rushen, als zij die alles willen doen een optimale spelervaring te bezorgen.
  • Niets gebeurt willekeurig of per toeval. Alles en iedereen wat/die je tegen het lijf loopt of meemaakt is zinvol. Willekeurige ontmoetingen zijn niet echt willekeurig, er is een bepaald systeem dat ervoor zorgt dat die ontmoetingen zinvol zijn in termen van hoe ver de spelers gevorderd zijn in het verhaal, wat ze op dat moment aan het doen zijn en waar ze naartoe gaan.
  • De omgevingen in het spel voelen niet alleen verschillend aan vanwege hun uiterlijk maar ook door de verschillende  gameplay-mechanics waartoe ze zich lenen. Denk dan aan de toegankelijkheid, de manier waarop je ze kan doorkruisen, verschil in flora en fauna, objecten waarmee je kan interageren, enzovoort.
  • Naast de missies en tussenfilmpjes kan je luisteren naar de conversaties die gevoerd worden door bijvoorbeeld je bendeleden. Door hen te benaderen zal je kunnen deelnemen aan het gesprek. Doorheen het verhaal zullen de conversaties ook veranderen.
  • Word je verdacht van een misdrijf dan zal de sterke arm der wet je niet meteen neerschieten, maar je eerst ondervragen. Als je het slim aanpakt, dan kan je jezelf dus uit bepaalde netelige situaties redden.

Nogmaals, de informatie hierboven werd gegeven door het Rockstar-team aan de Duitse website Gamestar en samengevat door GTA forums-member The Excecutor10. De credits gaan dan ook naar eerder aangehaalde partijen.

Je kan de gameplay-video ook bekijken via onderstaande Rockstar-kanalen:

Releasedatum
26/10/2018
Beschikbaar voor