Eindelijk de eerste echte gameplay van Star Wars: Squadrons in nieuwe trailer

Na de verrassende aankondiging eerder deze week van Star Wars: Squadrons, dat reeds in de rekken ligt op 2 oktober, kregen we tijdens het EA Play Live-event de eerste in-game beelden te zien, en dus meteen ook de eerste details rond de game.

Wat mogen we zoal verwachten van deze Star Wars-titel? De game bevat zowel een single player-modus, met steeds moeilijker wordende missies, als een multiplayer-modus.

In de Dogfight Mode neem je het samen met je squadron in intense 5 versus 5 ruimteluchtgevechten op tegen een andere squadron. Kruip in je cockpit en behaal de overwinning als team door tactische doelen te voltooien op bekende en nooit eerder geziene slagvelden waaronder de gasreus van Yavin Prime en de verbrijzelde maan van Galitan. Opvallend is dat je de gevechten zal ervaren vanuit je cockpit. Iets wat volgens ons toch even wennen zal worden...

Daarnaast zijn er ook nog epische Fleet Battles waarbij je diverse opdrachten tot een goed einde moet brengen voor je aan de jacht op je uiteindelijke prooi kan beginnen.

Star Wars: Squadrons bevat acht verschillende starfighters. In de multiplayermodus krijg je per factie de keuze uit vier ruimtetuigen, onderverdeeld in categorieën, namelijk Fighter, Intercepter, Support en Bomber. De Galactic Empire kan rekenen op de Tie Fighter, Interceptor, Reaper en Tie Bomber. De New Republic kan dan weer kiezen uit de X-Wing, A-Wing, U-Wing en Y-Wing. Het spreekt voor zich dat ieder schip zijn eigen unieke capaciteiten zal hebben. Denk aan snelheid, vuurkracht, wendbaarheid, weerstand,...

Naarmate je vordert zal je ook extra items vrijspelen om je starfighters en je piloten te pimpen. Ook zal je moeten rekening houden met het managen van je wapens, schilden en motoren om als overwinnaar uit de strijd te komen.

In de single player-modus spelen we als Case Kassandora (Galactic Empire) en Rao Highmoon (New Republic).

De game verschijnt dus op 2 oktober 2020, en dit op PlayStation 4, Xbox One, Origin PC, Steam, Epic Games Store, PSVR en VR op pc. En dit alles met cross-platform support.

Releasedatum
10/02/2020
Beschikbaar voor

1 reactie

Wennen? Ik zou zeggen: eindelijk terug naar de roots. Hopelijk wordt het meer X-Wing/Tie Fighter en niet te veel Battlefront. De fans (meestal oude rotten :D) hebben lang genoeg moeten wachten op een vervolg van X-Wing Alliance.

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments