s
r
 

Dit is de eerste officiële trailer van Far Cry 6 (+ een pak info over de game)

Ubisoft heeft tijdens haar Ubisoft Forward-presentatie de eerste officiële trailer getoond van Far Cry 6. De game speelt zich af op Yara, een tropisch paradijs waar de tijd even stil heeft gestaan (à la Cuba) en waar een guerrilla-revolutie woedt om de dictator-president Anton Castillo ten val te brengen. Het spel is ondertussen al vier jaar in ontwikkeling. Het ontwikkelteam begon eraan net voor Far Cry 5 werd afgewerkt.

Die Anton Castillo wordt vertolkt door de fantastische acteur Giancarlo Esposito, die we kennen uit reeksen als Revolution, The Mandalorian en Breaking Bad. Castillo belooft om Yara weer in haar oude glorie te herstellen terwijl hij zijn zoon Diego, gespeeld door Anthony Gonzalez (uit Coco), klaarstoomt om hem op te volgen. Het land is echter verdeeld en spelers gaan als een mannelijke of vrouwelijke Dani Rojas, een local, de strijd aan met Anton Castillo en zijn leger. Als Dani worden spelers langzaam een guerrillastrijder en moeten ze het eiland verkennen.

Nieuw in deze Far Cry is dat spelers zowel uitgestrekte jungles zullen kunnen ontdekken als complete steden. Hoofdstad Esperanza zou bijvoorbeeld voor de nodige verticale gameplay zorgen. Spelers zullen naar eigen zeggen ook gebruik kunnen maken van nieuwe unieke wapens (de vlammenwerper is weer een feit), voertuigen en Fangs For Hire, zoals Chorizo, een hondje op wielen.

Het is wel nog een hele tijd wachten op de release van de game. Vanaf 18 februari 2021 is Far Cry 6 verkrijgbaar voor Xbox Series X, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4, Stadia en pc via de Epic Games Store en de Ubisoft Store. Ook gaat de game onderdeel zijn van UPLAY+, Ubisofts abonnementsservice. Het spel krijgt trouwens een gratis next-gen upgrade als je bijvoorbeeld van de Xbox One-versie naar de Xbox Series X-versie wil overstappen (of PS4 naar PS5).

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments