DIRT 5 scheurt op 9 oktober naar de winkelrekken

In een nieuwe trailer die ontwikkelaar Codemasters heeft vrijgegeven maken we kennis met de Career Mode van DiRT 5, en leren we dat de game op 9 oktober in de rekken ligt.

De Career-mode van DIRT 5 draait om de populaire ‘DIRT Series’: een wereldwijd race-event waarin de beste off-road-coureurs ter wereld het tegen elkaar opnemen in verschillende disciplines. De speler begint zijn carrière binnen een reeds gevestigd veld, met onder andere de geliefde superster Alex ‘AJ’ Janiček en Bruno Durand, een veteraan die al snel de voornaamste tegenspeler in de game wordt. De rivaliteit tussen AJ en Bruno schept ruimte voor een nieuwe, aanstormende coureur om zijn kans te grijpen en naam te maken in de sport.

De Career mode is verdeeld in vijf hoofdstukken die spelers op verschillende manieren kunnen doorlopen door zelf de evenementen te kiezen waaraan ze willen deelnemen. De prestaties van spelers worden beloond met stempels, die nodig zijn om het hoofdevenement te ontgrendelen. Dit hoofdevent is een zware einduitdaging die de speler moet overwinnen om toegang te krijgen tot het volgende hoofdstuk. Tussen de evenementen door kunnen spelers ook deelnemen aan vrijspeelbare, eenmalige Throwdown-uitdagingen, waarin ze het een-tegen-een opnemen tegen een pittige tegenstander uit het wereldcircuit.

De wereldtour voert spelers over de hele planeet, van de VS tot China en daar voorbij. Op basis van prestaties en reputatie kunnen spelers heel wat in-game beloningen tegemoet zien, waaronder de aandacht van de echte wereldwijde merken die op zoek zijn naar nieuw talent. De Career-mode van DIRT 5 kan deels ook met maximaal vier spelers tegelijk op hetzelfde systeem gespeeld worden. Deze optie is beschikbaar voor alle uitdagingen met meerdere wagens, waarbij de extra spelers de voertuigen besturen die anders door de AI worden bestuurd. Omdat de hoogste positie waarin een speler eindigt meetelt voor de carrière van de speler, is dit een mooie manier om extra stempels te verdienen en spelers verder te helpen.

Releasedatum
10/09/2020

1 reactie

Met de vorige delen was ik mijn interesse wat verloren, maar deze wil ik zeker nog eens een kans geven!

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments