De Ori Collection aangekondigd voor Xbox One, Switch en pc

Op het einde van Nintendo's Direct Mini, vernamen we dat Ori and the Will of the Wisps naar Switch zou komen, en trouwens meteen beschikbaar was. Mooi zo! Daarbovenop laat ontwikkelaar iam8bit showing ook weten dat hun Ori Collection, met daarin Ori and the Blind Forest en Ori and the Will of the Wisps naar pc, Switch en Xbox komt.

Onze review van Ori and the Blind Forest was meer dan duidelijk: Ori and the Blind Forest verdient een staande ovatie met overdonderend applaus voor zijn sublieme sfeer, schitterende vormgeving, intrigerende verhaal en heerlijk wegspelende en uitdagende gameplay, waartegen het boegeroep om enkele kleine euvels in het niets verzinkt. Een meesterwerk!

Ook over opvolger Ori and the Will of the Wisps waren onze reviewers duidelijk: Will of the Wisps is meer van hetzelfde maar nog een pak beter. Movement blijft de kern van de game en is nog steeds even spectaculair plezant, combat werd verder uitgediept, side quests en side objectives zijn toegenomen in aantal en kwaliteit.

De levels zijn bloedmooi, net als de soundtrack, en zitten naadloos in elkaar vervlochten om zo één grote, levende spelwereld te vormen. De enige domper op de feestvreugde zijn de momenten waar je nadat je sterft letterlijk vast zit en moet resetten. Ook de bossfights hadden voor mijn part iets meer diepgang mogen bevatten, maar voor alle duidelijkheid: ze zijn zeker niet slecht, verre van.

Ori and the Will of the Wisps is nu al één van mijn favoriete titels van 2020 en eentje die je zeker in huis moet halen.

Je weet dus wat je te doen staat als je deze unieke en bijzonder titels gemist zou hebben.

Releasedatum
03/11/2020
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments