Co-op zombieshooter World War Z introduceert klassensysteem

do 13/12/2018
Praga
0 reacties

Ontwikkelaar Saber Interactive en uitgever Focus Home Interactive slaan de handen in mekaar om van de release van World War Z, Saber Interactives vierspeler co-op multiplayer game gebaseerd op de gelijknamige film, een succes te maken.

De game die verschijnt in 2019 moet wel opboksen tegen Sony's Days Gone maar kan zich dan weer onderscheiden door de vierspeler co-op third person-aanpak, daar waar Days Gone single player-only is. Het succes van games als Dying Light, Telltale Games The Walking Dead, Dead Rising 4 of State of Decay 2 bewijst trouwens dat zombiegames nog steeds goed in de markt liggen. (Op voorwaarde dat de ontwikkelaars het goed aanpakken natuurlijk).

Bij een vierspeler co-op game horen uiteraard ook diverse klassen, en die kennen we sinds vandaag. Elk van onderstaande klassen, zes in het totaal, bevat eigen en unieke eigenschappen en perks.

- Gunslinger – Eerst schieten en dan pas vragen stellen, dat is het motto van de Gunslinger.
- Hellraiser – Deze klasse draagt explosies hoog in het vaandel, en heeft een voorliefde voor C4.
- Slasher – Voor de liefhebbers van het betere hak en slashwerk, en vooral een vlijmscherpe aanpak.
- Medic –  Gewapend met een Stim Pistol en Med Kits houdt de medic de gezondheid van zijn makkers in de gaten..
- Fixer – Wanneer veelzijdigheid in elke situatie de hoogste prioriteit heeft, is de Fixer aan zet.
- Exterminator – De man die houdt van een vurige aanpak, en molotov cocktails verkiest boven een tas koffie of een scheut whiskey.

Om te slagen in je opzet zal je moeten samenwerken met andere spelers, en vooral gebruik moeten maken van een divers wapenarsenaal, turrets, explosieven, valstrikken, barricades, kortom alles wat nodig is om de hordes zombies tegen te houden. In de trailer krijg je een mooi overzicht.

Releasedatum
2019
Beschikbaar voor